Leopoldo Abadía: 'Estem davant d'una crisi pitjor que la del 29'


  • Comparteix:

L'exprofessor de l'IESE Leopoldo Abadía ha aportat aquest divendres simplicitat a la crisi econòmica, que ha definit com molt complexa i 'grossa', i ha intentat trencar estereotips sobre una situació financera que ha assegurat que té un caràcter mundial i que és més greu que el 'crack del 29'. En el fòrum Santcugatribuna, per explicar l'origen de la crisi Abadía ha utilitzat el concepte de 'ninja', acrònim que en anglès significa persones sense ingressos fixos ni feina, ni propietats i amb hipoteques i crèdits.

Davant dels principals representants econòmics del món local i comarcal, Abadía ha assegurat entre acudits i molt d'humor que ens troben davant una situació pitjor que la de l'any 1929. Segons Abadía, la globalització i el caràcter de l'actual sistema financer han agreujat la crisi. A tot això, el ponent del Santcugatribuna ha afegit que 'hi ha molt pocavergonya i encara més tontos'.

Tot i això, Abadía ha advertit que serà una crisi llarga i costosa que es pot combatre amb tres criteris.

Leopoldo Abadia

L'optimisme és treure profit d'una situació concreta. A més, cal no distreure's i tenir prudència.


Aquesta ha estat la darrera ponència del fòrum empresarial de la temporada. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha aprofitat l'ocasió per encoratjar els empresaris a ser actius, així com a l'administració a ser competitiva en la gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.