La Cecot demana 'coratge' al govern en la negociació del finançament


  • Comparteix:

La patronal vallesana Cecot adverteix que Catalunya pateix una triple crisi econòmica: la mundial, l'espanyola i la causada pel mal finançament del país. En la 14a Nit de l'Empresari, el president de l'entitat, Antoni Abad, ha demanat 'coratge' al govern per negociar un bon model de finançament per a Catalunya. El conseller d'Economia ha dit que el 2009 hi haurà un nou model i l'alcalde, Lluís Recoder, ha posat en dubte la convicció del tripartit en la negociació amb el govern espanyol.

Abad creu que la crisi ha deixat al descobert que el creixement econòmic estatal era 'desequilibrat' i poc 'fonamentat', ja que es basava en turisme i construcció. Segons el president de la Cecot, aquesta situació es deu al fet que, durant la bonança econòmica, no es van fer 'reformes profundes' per consolidar l'economia.

En aquest sentit, Abad ha criticat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè considera que encara no ha dut a terme 'mesures molt urgents' per reactivar el sistema econòmic. Entre aquestes mesures, el dirigent patronal ha mencionat la garantia il·limitada a dipòsits de particulars i d'empreses, i oferir més ajuts a les petites i mitjanes empreses.

Abad també ha lamentat que no hi hagi un nou sistema de finançament català a causa, diu, del fet que s'estigui incomplint l'Estatut. Per aquest motiu, el dirigent patronal ha demanat 'coratge' al conseller d'Economia, Antoni Castells, per negociar amb l'executiu espanyol.

Antoni Abad

Coratge en la negociació del finançament i també amb l'explicació que es fa als ciutadans.


Per la seva banda el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha dit que l'actual finançament de Catalunya està 'caducat' i ha assegurat que l'any 2009 hi haurà un nou model.

Antoni Castells

El model de finançament està caducat estatutàriament. No contemplem altra hipòtesi que la de què l'any 2009 tindrem ja un nou model de finançament.


L'alcalde, Lluís Recoder, que també ha assistit a la 14a Nit de l'Empresari, ha afirmat que al govern li falta convicció per defensar el finançament que mereix Catalunya.

Lluís Recoder

El que falta és coratge i convicció. El coratge el treus si estàs convençut del que has de fer. Si no tens convicció, és difícil.


Durant aquesta 14a Nit de l'Empresari s'ha premiat l'empresa santcugatenca Drivania Internacional, dedicada al lloguer de cotxes amb xofer per a executius, i la companyia farmacèutica Grifols, que en breu traslladarà la seva seu corporativa a la ciutat. Drivania Internacional s'ha endut el premi a la Millor Jove Iniciativa Empresarial, mentre que Grifols ha obtingut el guardó a la Prevenció en Riscos Laborals d'Egarsat.

Unes 1.100 persones, entre personalitats polítiques i empresaris, han assistit a la 14a Nit de l'Empresari de la patronal vallesana Cecot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.