El sincrotró Alba entrarà en servei a finals de 2010


Temes relacionats

Cerdanyola retarda la urbanització del Centre Direccional, però manté l'obertura del sincrotró el 2010 (15/nov/08)

Comencen els treballs del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat (13/nov/07)


  • Comparteix:

El laboratori de llum sincrotró de Cerdanyola entrarà en funcionament de forma parcial a finals del 2010, i plenament a principi de 2011. Ho han anunciat aquest dilluns la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en una reunió del consell rector del consorci per a la construcció del sincrotró Alba, ubicat a la ciutat veïna.

Durant la visita, la ministra Garmendia s'ha felicitat de l'estat d'execució de les obres i ha destacat la complexitat tècnica de les mateixes.

El cap de la divisió d'experiments, Salvador Ferrer, ha dit que a final de 2010 es faran alguns petits experiments de prova, dins del camp de les proteïnes.

En aquest sentit, s'ha explicat que el sincrotró tindrà set línies d'investigació, tot i que en podria albergar fins a una trentena.

El conseller Huguet ha comparat la futura infraestructura de Cerdanyola amb el 22@ del Poblenou de Barcelona. Segons Huguet, l'Alba ha de convertir-se en el 22@ del Vallès, amb una economia basada en el coneixement. En aquest sentit, el conseller ha dit que s'ha signat un acord amb la UAB perquè empreses tecnològiques es vinculin al sincrotró.

El sincrotró Alba ocuparà 26.000 metres quadrats amb una inversió a parts iguals entre la Generalitat i el govern espanyol de 202 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.