CiU, ICV-EUiA i ERC aproven 136 milions d'euros de pressupost per afrontar la crisi


Temes relacionats

Tots els partits aposten per consensuar els pressupostos municipals (19/des/08)

L'equip de govern presenta un projecte de pressupostos del 2009 per fer front a la crisi i amb accent social (17/des/08)

Potenciar la cohesió social i reactivar l'economia, principals objectius dels pressupostos del 2009 (24/nov/08)


  • Comparteix:

L'equip de govern, format per CiU, i els grups d'ICV-EUiA i ERC han aprovat aquest dilluns uns pressupostos per a l'any vinent que prioritzaran la cohesió social i la promoció econòmica per reduir els efectes de la crisi. Els comptes arriben als 136 milions d'euros: 96 es destinen a l'apartat de despesa ordinària i 40, a inversió. El PSC i el PP han votat en contra dels pressupostos.

A la despesa ordinària, s'hi dediquen prop de 96 milions d'euros, un 3'8 % més que l'any passat. Els ingressos ordinaris es mantenen gairebé idèntics a l'any passat, tot i el descens en els diners que l'Ajuntament recaptarà en impostos i taxes relacionats amb la construcció.

Per partides, hi sobresurt l'increment d'un 26 % en l'àmbit de Polítiques Socials. En aquest augment, hi entra una bossa de contingència d'uns 700.000 euros per ajudar unitats familiars que pateixin els efectes de la crisi.

L'alcalde, Lluís Recoder, destaca l'aposta social dels comptes de l'any vinent.

Lluís Recoder

Els comptes posen un fort accent social per ajudar la gent en situació de crisi i per intentar prevenir altres problemes que se'n derivin.



També és destacable la crescuda d'un 11 % en la partida de Medi Ambient. Això es deu al fet que l'Ajuntament assumeix, a partir de l'1 de gener, el manteniment dels barris de Vulpalleres i Can Mates, tot i que les juntes de compensacions transferiran els diners d'aquest cost al consistori.

A l'apartat d'inversió, s'hi destinen 40 milions d'euros. La majoria d'aquests milions, un total de 30, es dedicaran a l'acció de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa.

En matèria d'inversió, Recoder subratlla que l'equip de govern contempla la possibilitat d'endeutar-se al llarg de l'any per tirar endavant altres projectes de ciutat.

Lluís Recoder

Ens reservem la possibilitat d'endeutar-nos per tirar endavant alguns projectes.




En els 40 milions d'inversions, no s'hi recullen els 13 milions d'euros que el govern espanyol destina a Sant Cugat en el seu pla d'ajuda als consistoris de l'Estat espanyol i que s'haurien d'executar l'any vinent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Impressionant!! Davant d'un govern de majoria absoluta, prepotent, mal gestor i malgastador com el de CiU...va i els senyors de ICV el voten a favor!! Ja sé a qui no hauré de tornar a donar el meu vot a les properes eleccions municipals. Quina vergonya!!!!!!!!

Incredulitat. Enviat el 22/des/08


Estic realment decebut per l'actitud de ICV. L' esquerra de debò evidentment és a un altre lloc.

A. Cárdenas. Enviat el 27/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.