El PP i el PSC diuen 'no' al pressupost de la ciutat del 2009


Temes relacionats

CiU, ICV-EUiA i ERC aproven 136 milions d'euros de pressupost per afrontar la crisi (22/des/08)

ICV-EUiA i ERC atribueixen el seu suport als comptes pel seu contingut social i de promoció econòmica (22/des/08)

L'equip de govern presenta un projecte de pressupostos del 2009 per fer front a la crisi i amb accent social (17/des/08)

El PSC posa condicions per donar suport als pressupostos de l'any vinent (10/des/08)


  • Comparteix:

El PSC i el PP han votat en contra dels pressupostos de la ciutat per a l'any vinent. El PSC justifica el seu vot perquè els comptes arrosseguen capítols de 'mala gestió econòmica' d'anys anteriors. El PP, de la seva banda, creu que el pressupost no dedica prou partides a serveis socials i que pateix la poca previsió de l'equip de govern amb la crisi econòmica actual.

El PSC assegura que el pressupost de l'any 2009 arrossega errors de gestió econòmica d'anys anteriors i, per aquest motiu, posava una sèrie de condicions a l'equip de govern per donar el 'sí' als comptes de la ciutat. Així, el grup socialista reclamava una auditoria de gestió econòmica del deute de 3,5 milions d'euros a TMA-Grup Sánchez i una altra de la gestió de l'organisme de gestió tributària Impulsis. A més, el grup socialista creu que el pressupost hauria d'estar territorialitzat en districtes i considera que cal un calendari i un pressupost del pla d'equipaments.

Per tots aquests motius, els socialistes no han donat suport als comptes de l'any que ve al ple municipal extraordinari d'aquest dilluns. Escoltem el regidor del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

No donarem carta blanca a uns comptes que amaguen la ineficiència d'actuació sota la crisi del totxo, la responsabilitat institucional i el dolent govern socialista.



De la seva banda, el PP critica les partides dedicades a la defensa jurídica i reclama a l'equip de govern que faci una previsió dels judicis que té pendents l'Ajuntament i que podria perdre. La formació popular creu que els comptes no han estat prou previsors amb la baixada d'ingressos de la construcció i considera que la despesa en polítiques socials hauria de ser més elevada. A més, el PP creu que la pressió fiscal que pateixen els santcugatencs és massa elevada.

Berta Rodríguez és regidora del PP.

Berta Rodríguez

Ens preocupa la pevisió que tenen en defensa jurídica. Tampoc tenen una previsió dels judicis que pot perdre l'Ajuntament.






El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, és a dir, CiU, i els grups d'ERC i ICV-EUiA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.