Els transports s'encariran per sobre de l'IPC l'any que ve


Temes relacionats

Renfe augmenta un 6% els preus dels bitllets de rodalies a partir de l'1 de gener (24/des/08)

El preu del peatge dels Túnels de Vallvidrera augmenta un 4,7% a partir de gener (23/des/08)

La T-10 s'apujarà un 7% i costarà 7,7 euros a partir del gener ( 1/des/08)

Els menors de 12 anys tindran el transport públic local gratuït el curs que ve (18/nov/08)


  • Comparteix:

La T-10 s'apujarà un 7% l'1 de gener

La T-10 s'apujarà un 7% l'1 de gener

Els usuaris del transport públic estrenaran l'any 2009 amb un increment de tarifes per sobre de l'IPC. La T-10, la targeta més utilitzada per viatjar per l'àrea metropolitana de Barcelona, s'encarirà gairebé un 7%. Els usuaris de la línia 7 de Renfe, que passa per Sant Cugat, pagaran un 6'7% més pel bitllet a partir de l'1 de gener. I pel que fa al transport privat, el peatge dels Túnels de Vallvidrera s'encarirà un 4'7% de mitjana.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va aprovar unes tarifes pel 2009 que inclouen un augment de prop del 7% de la T-10. Això vol dir que la targeta integrada d'una zona passarà a costar 7'7 euros i la de dues, 15'4 euros. La novetat per a l'any que ve serà la targeta T-12, per als menors d'entre 4 i 12 anys, que costarà 35 euros anuals. A Sant Cugat, els menors de 12 anys viatjaran de forma totalment gratuïta a partir del curs vinent si utilitzen les línies municipals d'autobús.

Pel que fa a Rodalies Renfe, els bitllets s'encariran un 6'3% l'1 de gener, entre ells els de la línia 7, que passa per Sant Cugat. El bitllet senzill passarà de costar 2'05 euros a 2'18 euros, aproximadament. Els taxis metropolitans ja han aplicat, des de mitjan desembre, un increment tarifari del 6'2% de mitjana.

I els peatges també s'apujaran per sobre de la previsió de l'IPC. Els que depenen de la Generalitat ho faran un 4'24% de mitjana. El peatge dels Túnels de Vallvidrera, per exemple, s'encarirà un 4'7% i passarà a costar 3'13 euros en hores vall i 3'52 euros en hores punta.

Al marge dels transports, l'any que ve també s'apujaran els impostos municipals. Les ordenances fiscals pel 2009 preveuen una pujada mitjana del 3'5%, per sota del 4'6% previst inicialment. La correcció a la baixa s'ha fet després de revisar la previsió d'IPC al tancament de l'any, que es preveu que se situï poc per sobre del 2%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.