El peatge dels Túnels de Vallvidrera augmenta prop d'un 5% amb el nou any


  • Comparteix:

Vista aèria dels peatge dels túnels de Vallvidrera

Vista aèria dels peatge dels túnels de Vallvidrera

El preu del peatge dels Túnels de Vallvidrera ha augmentat un 4,7% amb el nou any. Des de dijous, el peatge ha passat a costar 3,13 euros en hores vall i 3,52 en hores punta.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va aprovar la revisió de les tarifes dels peatges a les vies que són de titularitat de l'administració catalana, un canvi que s'ha traduit en un augment del 4,24% de mitjana, si bé per al grup de turismes i motocicletes aquest increment puja fins al 4,6%.

En el cas de Sant Cugat, l'increment a les hores vall és del 4,68% i a les hores punta del 4,76%, per sobre de la mitjana de la resta de vies públiques de Catalunya.

Pel que fa a la C-16, el tram Sant Cugat-Terrassa ha passat d'1,13 a 1,18 euros en dies laborables i de 2,05 a 2,14 euros els dissabtes i festius.

El càlcul de l'increment de tarifes aprovat té en compte la repercussió del 95% de la variació de l'IPC durant l'any 2008, tenint en compte l'IPC interanual registrat al tancament del mes de novembre, que ha estat del 2,5%.

També s'han tingut en compte els increments pendents d'exercicis anteriors al 2003, corresponents a la repercussió de l'IVA del 7% al 16%, i de l'IPC.

Aquests augments pendents d'aplicar, que van ser ajornats el desembre del 2003, repercuteixen sobre els usuaris de forma lineal des del 2005 i fins a l'any 2013, segons l'acord assolit en el marc del Grup de Treball sobre peatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.