Sant Cugat es consolida com una alternativa a Barcelona per acollir oficines i seus corporatives


Temes relacionats

Ancor Retail trasllada les seves oficines a Sant Cugat perquè la consideren un 'pols d'atracció' ( 5/des/08)

El Grup Clapé inaugurarà aquest desembre un edifici d'oficines de luxe ( 7/nov/08)

Tres noves empreses instal·len les seves oficines a Sant Cugat (28/oct/08)

Grifols traslladarà la seva seu corporativa a unes oficines fins ara propietat de Caixa Sabadell ( 7/oct/08)


  • Comparteix:

Imatge virtual del complex que construirà Grifols

Imatge virtual del complex que construirà Grifols

Sant Cugat s'ha vist beneficiada pel descens en la contractació d'oficines a Barcelona, que ha caigut un 10% en un any per la crisi, segons la consultora CB Richard Ellis. La nostra ciutat representa una alternativa viable als preus de la capital i diverses companyies s'han decantat per instal·lar-hi la seva seu corporativa en l'últim any. La compra de 15.000 metres quadrats d'oficines a Can Sant Joan per part de la farmacèutica Grifols és l'operació més important dels últims mesos.

El grup farmacèutic Grifols, que traslladarà la seva seu corporativa a la nostra ciutat, va comprar el complex Trioparc construït per Caixa Sabadell al polígon de Can Sant Joan, al costat de la seu del Banc Sabadell. El projecte va suposar una inversió de 45 milions d'euros en un complex de 17.500 metres quadrats d'oficines, 8.000 de zones enjardinades i 400 places d'aparcament.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, atribueix operacions com aquesta a l'entorn favorable a les empreses que ha generat Sant Cugat els últims anys.

Jordi Joly

Per a les empreses és important estar en un territori que els vol facilitar el seu èxit. És bàsic compartir experiències i coneixement, i això es fa en un entorn favorable.


En la mateixa línia s'ha expressat el president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, que afegeix que llogar una oficina a Sant Cugat és més econòmic que fer-ho a Barcelona.

Frederic Boix

Sant Cugat és un pol importantíssim d'atracció d'empreses perquè és una alternativa a Barcelona. El preu de lloguer a Sant Cugat és dos terços el de Barcelona.


Boix ha explicat que alguns centres de negocis de la ciutat, com el Sant Cugat Trade Center, han vist augmentar un 40% el lloguer d'oficines durant el 2008 respecte a l'any anterior.

Aquest fenomen, segons la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, es va començar a detectar fa 10 anys. El director gerent de l'entitat, Josep Prats, diu que Sant Cugat ja pot oferir els mateixos atractius a les empreses que Barcelona i a un menor preu. Segons Prats, la nostra ciutat genera un 'efecte crida' per a les companyies.

Josep Prats

La instal·lació d'empreses de referència ha fet un efecte crida. La promoció econòmica del municipi ha facilitat crear una bona xarxa relacional.


Tot i que l'operació més important dels últims mesos ha estat l'anunci de la implantació del grup Grífols, altres empreses han decidit recentment instal·lar la seva seu corporativa a Sant Cugat. Un exemple és el grup Clapé, que ho va fer al desembre al polígon Can Sant Joan. La companyia Ancor Retail també va traslladar les seves oficines a la nostra ciutat al desembre i el grup empresarial Conei va acabar a l'octubre la construcció d'un nou edifici a la carretera de Rubí a Sant Cugat destinat al lloguer. Les empreses Marfina, Excover i Infiniti instal·laran les seves oficines en aquest complex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.