La FAV demana ajustar les taxes municipals a l'IPC real


  • Comparteix:

Les ordenances fiscals es van aprovar el desembre del 2008

Les ordenances fiscals es van aprovar el desembre del 2008

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) considera 'il·lògic' l'augment per sobre de l'IPC de les taxes i els impostos municipals, tenint en compte la situació actual de crisi econòmica. El president de l'entitat, Manel Sánchez, manté la mateixa opinió que la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, que ha reclamat als municipis que ajustin aquestes pujades al valor real de l'IPC, que ha tancat el 2008 a l'1'6% a Catalunya.

Sant Cugat és un dels municipis de l'àrea metropolitana que ha incrementat menys les taxes i preus públics aquest any, en concret un 3'5%, gairebé dos punts per sobre de l'IPC al tancament del 2008. La pujada es va revisar a la baixa, ja que inicialment s'havia previst un increment del 4'6%.

La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) s'ha mostrat crítica amb pujades com aquesta, que prenien com a referència la inflació de setembre, però no la que en realitat s'ha registrat a final d'any. L'entitat ha reclamat als governs municipals un ajustament a la baixa d'aquestes pujades d'acord amb el valor real d'aquest índex, tenint en compte el moment de crisi econòmica actual. El president de la FAV de Sant Cugat, Manel Sánchez, s'afegeix a aquesta demanda, que també han fet altres entitats com la patronal Cecot.

Manel Sánchez

Hi ha municipis que s'han passat de rosca. A Sant Cugat estem una mica més baixos però igualment afecta en el moment actual de crisi. No és lògic.


Sánchez demana al govern de Sant Cugat que estudiï detingudament aquest creixement de les taxes i els impostos municipals i que s'esforcin en ajudar a les famílies de la ciutat. L'escoltem.

Manel Sánchez

S'ho han d'estudiar bé, ja que hi ha gent que ho està passant malament.





Recordem que l'Ajuntament ja va rebaixar les taxes i els preus públics en l'aprovació de les ordenances fiscals, passant d'un 4'6% a un 3'5% d'increment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.