Delphi presenta avui l'ERO al departament de Treball


Temes relacionats

Els treballadors de Delphi reclamen mesures urgents al govern de l'Estat (19/gen/09)

L'alcalde, preocupat per la situació de Delphi (18/gen/09)

Nou ERO a Delphi per l'empitjorament de les expectatives de l'automoció (15/gen/09)

Lluís Recoder: 'L'acord sobre l'ERO de Delphi allunya el temor sobre el tancament' (10/des/08)

Acord a Delphi per no aplicar l'ERO a la planta de Sant Cugat ( 4/des/08)

Els treballadors de Delphi inicien avui les mobilitzacions contra l'ERO (20/nov/08)

L'ERO de Delphi es discuteix avui al departament de Treball (17/nov/08)


  • Comparteix:

Els 840 treballadors que treballen a la planta de Sant Cugat es veuran afectats

Els 840 treballadors que treballen a la planta de Sant Cugat es veuran afectats

Delphi presenta aquest dimarts un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la planta santcugatenca que afectaria la totalitat de la plantilla, durant 40 dies. La davallada d'un 30% en la producció dels principals clients de la factoria el primer semestre de l'any obliga a la planta de Sant Cugat a suspendre temporalment la seva activitat. Direcció i comitè d'empresa es reuniran demà per començar les negociacions.

L'ERO es presenta per causes productives i afectaria la totalitat de la plantilla durant un total de 40 dies entre febrer i juliol. Com a pla social, el document preveu complementar el 65% del salari actual de la plantilla i els majors de 53 anys tindran l'oportunitat de recuperar els dies perduts en un futur.

Direcció i comitè d'empresa mantindran dimecres la primera reunió per començar les negociacions. El comitè d'empresa assegura que anirà a la trobada amb voluntat negociadora ja que entén la baixada en la producció que està patint la companyia.

Tot i això, els treballadors consideren que hi ha unes bases indispensables, que desenvolupa el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán.

José Antonio Morán

Els majors de 53 anys i els que porten menys d'un any a l'empresa han de quedar fora de l'ERO. El complement salarial ha de ser major d'un 65%.




Recordem que el desembre la direcció i el comitè d'empresa de Delphi van acordar no aplicar l'ERO que havia d'afectar 850 integrants de la plantilla. Les dues parts van consensuar una solució perquè els treballadors recuperessin els dies no treballats en unes condicions més favorables que les previstes en l'ERO. La direcció de la planta descarta, ara, engreixar més la bossa d'hores pendents perquè considera que no es podran recuperar amb les actuals previsions de producció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.