Els empresaris proposen que totes les administracions apliquin el 'confirming'


Temes relacionats

L'Ajuntament rep a partir d'avui les propostes dels bancs i caixes interessats en agilitzar el pagament dels proveïdors (16/feb/09)

Els proveïdors de l'Ajuntament podran cobrar en menys de 30 dies a partir del març (11/feb/09)


  • Comparteix:

Juan José Martínez durant l'entrevista a Cugat.cat.

Juan José Martínez durant l'entrevista a Cugat.cat.

Els empresaris celebren la iniciativa de l'Ajuntament de garantir que les factures dels seus proveïdors es puguin pagar en menys de 30 dies, la mesura coneguda com a 'confirming'. Segons el vicepresident de l'associació d'empresaris de Sant Cugat, Juan José Martínez, això beneficiarà unes 600 empreses de la ciutat, i aposten perquè la resta d'administracions se sumin a la iniciativa.

Fins ara, els proveïdors de l'Ajuntament cobren de mitjana en un termini de 80 a 90 dies. Per reduir aquest temps i millorar la liquiditat de les empreses, el consistori es compromet a rebaixar el període, situant-lo entre 16 i 60 dies gràcies a l'operació econòmica coneguda com a 'confirming'. Aquesta opció permet als proveïdors cobrar els imports facturats abans de 30 dies a canvi de pagar un interès a l'entitat bancària que podria situar-se al voltant de l'Euríbor més 1.

Segons els empresaris, aquesta mesura s'hagués pogut prendre abans, però tot i així celebren que l'Ajuntament sigui una administració capdavantera a l'Estat espanyol en dur-la a terme.

Escoltem Juan José Martínez en declaracions a Cugat.cat.

Juan José Martínez

El que fa l'Ajuntament suposa 40 milions d'euros. Si ho fessin la resta d'administracions estaríem parlant de milers de milions d'euros.


Martínez assegura que la mesura no només beneficia les empreses, sinó el conjunt dels ciutadans, en el sentit que impedeix que tanquin més empreses i per tant que més treballadors es quedin sense feina.

Juan José Martínez

Cada minut hi ha dos catalans que van a l'atur. Solucionant els problemes financers de les empreses, farem que l'atur creixi tant.






L'Ajuntament rep durant aquests dies les ofertes de les entitats bancàries interessades en participar en aquesta iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.