La direcció de Delphi critica la postura del comitè d'empresa en la negociació de l'ERO


Temes relacionats

Els treballadors de Delphi creuen que la direcció no ha fet tot el possible per evitar l'ERO (19/feb/09)


  • Comparteix:

Una de les últimes manifestacions que han fet els treballadors pels carrers de Sant Cugat / Arxiu

Una de les últimes manifestacions que han fet els treballadors pels carrers de Sant Cugat / Arxiu

La direcció de Delphi argumenta que no s'ha arribat a cap acord pel contingut de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) perquè el comitè d'empresa 'no ha volgut asseure's a la taula negociadora'. Ho ha dit el director de la planta santcugatenca, Christophe Lefevre, a Cugat.cat, on ha explicat també que confien en la resolució definitiva del departament de Treball.

L'última reunió mantinguda aquest dimarts entre el comitè d'empresa i la direcció no ha servit per arribar a cap acord, malgrat la mediació de la Generalitat. Ara, un cop entregada tota la documentació a la inspectora del departament de Treball que porta el cas, les dues parts estan a l'espera que el govern mogui fitxa.

El director de la planta que la companyia nord-americana té a la nostra ciutat ha subratllat a Cugat.cat que la crisi per la qual passa el sector de l'automoció s'allargarà tot aquest any. Tot i això, Lefevre ha explicat que el problema de finançament de Delphi a la ciutat s'ha de plantejar a curt termini i que en un futur més llunyà es preveu un creixement de la planta santcugatenca.

Ara per ara, però, l'empresa no ha estat capaç d'arribar a un acord amb els treballadors després de la presentació d'aquest ERO. Segons Lefevre, el comitè d'empresa ha entrat sempre a discutir i 'mai ha volgut asseure's a la taula negociadora'.

Christophe Lefevre

No hem estat capaços d'arribar a un acord. Ens hem trobat amb una representació de treballadors que no han volgut mai seure a la taula negociadora i han entrat a discutir.


El contingut de l'ERO està ara en mans del departament de Treball. Lefevre confia en la resolució de la Generalitat.

Christophe Lefevre

És el moment que el govern ajudi a les empreses industrials. Confio que la resolució de la Generalitat ens permetrà passar aquest sotrac d'activitat que per desgràcia estem patint.


Segon Lefevre, si la Generalitat dóna el vistiplau a aquest ERO, la companyia pot mantenir la feina sense problemes fins després de l'estiu. El director de la planta santcugatenca de Delphi nega, per altra banda, que la companyia pugui presentar un pla de deslocalització, com havien advertit alguns treballadors. Lefevre ha dit que això 'és una mentida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.