Acord entre direcció i treballadors de Delphi sobre l'ERO temporal


Temes relacionats

La direcció de Delphi critica la postura del comitè d'empresa en la negociació de l'ERO (19/feb/09)

Els treballadors de Delphi creuen que la direcció no ha fet tot el possible per evitar l'ERO (19/feb/09)

Els treballadors de Delphi porten la protesta contra l'ERO al Parlament (16/feb/09)

Trencades les negociacions entre la direcció i els treballadors de Delphi (13/feb/09)

Els treballadors de Delphi es quedaran a casa entre 17 i 44 dies per l'ERO (29/gen/09)

Delphi presenta avui l'ERO al departament de Treball (27/gen/09)

Nou ERO a Delphi per l'empitjorament de les expectatives de l'automoció (15/gen/09)


  • Comparteix:

Manifestació de treballadors de Delphi al Parlament

Manifestació de treballadors de Delphi al Parlament

La direcció i el comitè d'empresa de Delphi han arribat a un acord sobre les condicions per aplicar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal a la planta santcugatenca. L'expedient pactat fixa 33 dies d'inactivitat productiva i un complement salarial per als treballadors del 80%. L'ERO s'aplicarà fins el mes de setembre per fer front a la reducció de demandes del sector de l'automoció. La direcció de la planta preveu una lleugera recuperació de l'activitat a finals d'any.

La direcció de Delphi valora 'molt positivament' l'èxit de les negociacions amb el comitè d'empresa. Segons la companyia, s'ha demostrat una vegada més la capacitat d'entesa i la implicació de la plantilla en el projecte de l'empresa.

L'acord signat per la direcció i el comitè d'empresa recull que l'ERO és de 50 dies, dels quals 33 seran dies d'inactivitat. El salari dels treballadors es complementarà fins el 80%, i no el 65% que proposava inicialment la direcció. A més, els treballadors que compleixin 58 anys durant el període de vigència de l'expedient no es veuran afectats per l'ERO.

Comitè i direcció comparteixen la preocupació per la davallada de demandes dels clients de Delphi, afectats per la crisi del sector de l'automoció. Per això, la direcció de la planta es mostra molt cautelosa a l'hora de preveure la recuperació de la producció. El director de Recursos Humans de Delphi, Rogelio Oficialdegui, apunta una possible millora a final d'any.

Rogelio Oficialdegui

Veiem una lleugera recuperació a finals del 2009. El 2010 pot ser millor. Però és molt arriscat fer previsions més enllà de dos o tres mesos.


Recordem que el comitè d'empresa de Delphi s'havia oposat a aquest nou ERO i, per mostrar la seva protesta, va organitzar dues concentracions a les portes de la planta i una manifestació al Parlament.

El president del comitè d'empresa de la planta, José Antonio Morán, diu que aquestes protestes han influït en la negociació.

José Antonio Morán

Les mobilitzacions i els contactes entre sindicats i polítics han obligat l'empresa a seure en la taula de negociació.



A finals de l'any passat, direcció i treballadors van negociar un altre expedient de regulació que finalment no es va materialitzar perquè es va acordar rebaixar la producció a canvi de generar una bossa d'hores a recuperar per part dels treballadors. La direcció, però, va descartar repetir aquesta fórmula per les negatives expectatives del sector de l'automoció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.