CiU reuneix els autònoms a la Casa de Cultura i els explica que s'equipararan amb els assalariats


  • Comparteix:

Els professionals autònoms comptaran, en un futur pròxim, amb un marc legal i fiscal equiparable als dels treballadors assalariats. Aquest va ser l'eix central de la conferència que CiU va organitzar ahir a la Casa de Cultura amb l'objectiu d'analitzar la desprotecció que pateix actualment aquest col·lectiu, que a Catalunya està integrat per mig milió de persones.

La normativa actual obliga als autònoms a pagar uns impostos que, en la majoria dels casos, dificulta el desenvolupament de les seves activitats econòmiques. A més, aquests professionals no disposen de la mateixa cobertura social que els assalariats en cas de malaltia o accident.

La preocupació de Convergència i Unió per aquesta problemàtica va quedar palesa a la xerrada que ahir va organitzar a la Casa de Cultura amb la presència de les diferents parts implicades. En la vessant política, el responsable sectorial de Treball de CiU, Ramon Bonastre, va comentar que, properament, els autònoms es podran beneficiar d'avantatges com la nova reforma de l'IRPF i la supressió de l'IAE. Bonastre també va remarcar la capacitat productiva d'aquests professionals:

Ramon Bonastre

CiU no respon al model del clàssic de partit obrerista, però té clar que el teixit dels professionals autònoms és una font de riquesa i ocupació


Actualment, CiU està a l'espera que s'apliquin les mesures de regulació del sector aprovades fa un any pel Congrés a instància d'una subcomissió creada per la federació. Mentrestant, Convergència continua treballant amb els sindicats per combatre la desprotecció dels autònoms. És el cas de TRADE, una federació adherida a CC.OO, que treballa pels drets d'aquests professionals. El seu coordinador general, Jordi Gutiérrez, ha anunciat que demanaran al grup parlamentari de CiU a Madrid que reclamin la retirada d'una proposició de llei del PSOE per regular aquest tipus de federacions sindicals:

Jordi Gutiérrez

La nova figura jurídica del treballador autònom independent ha de ser fruït del consens social, sindical i polític


Una trentena de persones van assistir a aquesta xerrada, que va moderar l'alcalde i que també va comptar amb les aportacions de la presidenta de l'Associació de Professionals Autònoms de Catalunya, Sílvia Cazorla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.