La santcugatenca Fractus demanda 10 fabricants de mòbils dels Estats Units per violació de patents


Temes relacionats

L'empresa Fractus, en números vermells ( 5/mai/08)


  • Comparteix:

Fractus té seu a Sant Cugat

Fractus té seu a Sant Cugat

L'empresa Fractus, especialitzada en antenes de telefonia mòbil i amb seu a Sant Cugat, ha presentat una demanda contra deu fabricants de telèfons mòbils dels Estats Units per haver utilitzat sense permís nou de les seves patents. Entre les empreses acusades hi ha conegudes marques com Samsung, LG i Sanyo.

Fractus portava temps valorant si presentar o no la demanda, però finalment s'hi ha decidit. La mala situació econòmica que viu l'empresa, sumat al precedent de la petita empresa NTC, que recentment ha guanyat una demanda similar per la violació de cinc patents i per la qual ha cobrat més de 600 milions d'euros, els ha animat a fer el pas.

En el cas de Fractus, la demanda és contra els fabricants Samsung, LG, RIM, Pantech, Kyocera, Palm, HTC, Sharp, UTStarcom i Sanyo. L'empresa santcugatenca els acusa d'usar sense permís fins a nou patents de les més de 80 que té registrades, 30 de les quals als Estats Units.

Fundada el 1999, Fractus ha estat una de les empreses pioneres en el disseny d'antenes per a la telefonia mòbil, havent aconseguit crear antenes molt petites però molt potents gràcies a l'aplicació de les matemàtiques fractals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.