Sant Cugat es converteix en referent mundial gràcies al nou centre d'arts gràfiques d'HP


  • Comparteix:

Hewlett-Packard (HP) ha inaugurat aquest dimarts a Sant Cugat el seu Centre Internacional d'Arts Gràfiques, el primer d'aquestes característiques a tot el món. El nou espai dedicarà la seva activitat a la demostració i formació dels possibles clients d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i acollirà també un centre d'I+D. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; del conseller d'Innovació, Josep Huguet; de l'alcalde, Lluís Recoder, i de nombrosos alts directius de l'empresa.

Amb els seus 3.000 metres quadrats, el nou centre ha suposat una inversió de 12 milions d'euros, i significarà la incorporació de 35 nous treballadors, que se sumen als 3.000 que l'empresa ja té a Sant Cugat.

Ernest Sales és el director del nou centre internacional de HP per a les Arts Gràfiques.

Ernest Sales

HP considera Sant Cugat com el centre de referència d'arts gràfiques en l'àmbit mundial. És un centre de molt difícil deslocalització.



La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha estat l'encarregada de tallar la cinta de la inauguració i ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta per recuperar l'economia.

Cristina Garmendia

En les actuals circumstàncies econòmiques inaugurar un centre d'aquestes caracterísitiques és un exemple per recuperar l'economia.




També s'ha expressat en aquest sentit l'alcalde, Lluís Recoder, que ha recordat que HP és una empresa de futur i que passa de puntetes per sobre la crisi econòmica.

Lluís Recoder

HP és una empresa que a Sant Cugat està orientada al futur i té un mercat mundial i per això possiblement no l'afecta tant la crisi.


Es calcula que el mercat de les arts gràfiques, que va des de la impressió de l'etiqueta d'una ampolla fins a la fabricació de lones per cobrir amb publicitat la façana d'un edifici, mou cada any uns 700 bilions de dòlars a tot el món. Es preveu que aquest negoci, a més, creixi a un gran ritme en els propers anys, ja que ara mateix un 90% de les impressions encara es fan en format tradicional i no amb les tècniques d'última generació com les d'HP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.