Promusa ha finançat la meitat de les darreres promocions amb Caixa Terrassa


  • Comparteix:

Una de les promocions de Promusa

Una de les promocions de Promusa

Caixa Terrassa és l'entitat d'estalvis que més habitatges públics de Sant Cugat ha finançat entre el 2007 i el primer quadrimestre d'aquest any. En aquest període, la caixa terrassenca ha destinat 40 milions per construir un total de 374 pisos de l'empresa municipal Promusa, el que equival a la meitat de les promocions. Altres entitats econòmiques que han facilitat crèdit són La Caixa, Caixa Manresa, Banc Sabadell, Iber Caja i Caja Madrid.

Promusa elegeix quina entitat econòmica els concedeix el finançament a partir de les ofertes que fan arribar bancs i caixes. Segons el gerent de l'empresa municipal, Lluís Hosta, se sol demanar el crèdit per a una promoció de venda i una de compra per fer rendible l'operació al banc o a la caixa corresponent. Aleshores, s'ofereix a l'adjudicatari la possibilitat d'aconseguir la hipoteca amb l'entitat que ha finançat la construcció de l'habitatge.

Ho ha explicat Hosta en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Hosta

Els adjudicataris poden agafar una altra hipoteca però aleshores entren al mercat lliure, on és complicat aconseguir-ne una.




Després de l'estiu, Promusa tornarà a obrir la porta al finançament de caixes i bancs per començar altres obres d'habitatge públic al municipi. Serà la primera vegada que l'empresa municipal comença aquest procés en plena crisi. El gerent de Promusa augura dificultats per trobar els recursos econòmics.

Lluís Hosta

Mentre tinguem una entitat que ens financi, no hi ha problema. Algunes emrpeses municipals d'habitatge ara no tenen finançament i no poden fer les obres.





La majoria de les promocions finançades entre el 2007 i el primer quadrimestre d'aquest any s'ha construït a Can Mates, La Guinardera, Mira-sol i Vulpalleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.