Ikea fa marxa enrere i descarta ara obrir un establiment a Sant Cugat


Temes relacionats

Llum verda de Comerç a la implantació d'Ikea a Sant Cugat (27/mar/09)

Ikea vol obrir el centre de Sant Cugat al 2011 (25/jul/08)

Els arqueòlegs analitzen ja els terrenys on es construirà el centre Ikea de Sant Cugat (11/feb/08)

L'arribada d'Ikea millorarà les connexions entre Sant Cugat i Rubí (31/jul/07)

Aprovat l'últim tràmit per construir un Ikea a Sant Cugat (27/jul/07)

Sant Cugat aprova l'arribada d'Ikea després de garantir que no afectarà la mobilitat interna (17/abr/07)

Unanimitat en l'inici de la tramitació per ubicar un Ikea al polígon Can Sant Joan (19/des/06)


  • Comparteix:

Terrenys on s'havia de construir el centre Ikea a Can Sant Joan

Terrenys on s'havia de construir el centre Ikea a Can Sant Joan

La multinacional sueca Ikea descarta ara implantar-se a Sant Cugat. Segons ha pogut saber Cugat.cat, la companyia de mobles s'ha fet enrere i ha decidit no construir el complex projectat en uns terrenys de Can Sant Joan, a tocar de l'AP7. Fonts de l'Ajuntament reconeixen haver rebut la notícia a través d'un contacte telefònic amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl), però afegeixen que encara no hi ha confirmació oficial. De la seva banda, Ikea diu que 'no hi ha novetats' sobre aquest projecte.

El projecte d'Ikea a Sant Cugat, que va rebre a finals de març el vistiplau de la direcció general de Comerç de la Generalitat, preveia construir un establiment de 18.000 metres quadrats amb quatre plantes subterrànies, una planta baixa i una primera planta. Al soterrani s'hi havia de construir un aparcament de 2.400 places.

La previsió de la multinacional sueca era obrir el centre santcugatenc l'any 2011. Ikea explorava, a més, la possibilitat d'instal·lar un segon establiment vallesà a Sabadell i dos centres més a l'àrea metropolitana.

Pel que fa al complex de Sant Cugat, les feines de preparació dels terrenys, a tocar de l'AP7, van començar a principis de l'any passat, quan l'Incasòl va ordenar preceptivament els treballs previs dels arqueòlegs. Més recentment, a finals del 2008, la multinacional sueca va afirmar a Cugat.cat que desconeixia quan podria iniciar les obres de construcció de l'establiment.

De la seva banda, el ple de l'Ajuntament havia donat llum verda a l'operació a l'abril del 2007, després de garantir que la implantació de l'establiment no complicaria la mobilitat a Sant Cugat i a Rubí. En concret, es va proposar construir el Vial Interpolar en el tram que connecta amb Rubí, crear tres accessos des de l'autopista i perllongar el carril bici de la zona de vianants fins el Sant Cugat Centre Comercial. Aquestes mesures van rebre els suport de tots els grups municipals excepte d'ICV-EUiA, que es va abstenir.

Segons algunes fonts, la decisió d'Ikea de no implantar-se a Sant Cugat respondria a un canvi d'estratègia mundial de la firma sueca, que ara apostaria per establiments molt més grans, amb superfícies de com a mínim 100.000 metres quadrats que serien incompatibles amb la ubicació santcugatenca. En resposta a una demanda de Cugat.cat, Ikea prefereix no pronunciar-se i assegura que 'no hi ha novetats' sobre el projecte santcugatenc. L'Ajuntament, de la seva banda, descarta pronunciar-se públicament sobre el tema fins que no hi hagi una confirmació oficial de l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.