Ikea obrirà un centre a Sabadell, després d'haver confirmat que no ho farà a Sant Cugat


Temes relacionats

Ikea confirma a Recoder que no s'instal·larà a Sant Cugat (10/jun/09)

Ikea fa marxa enrere i descarta ara obrir un establiment a Sant Cugat ( 5/jun/09)

Llum verda de Comerç a la implantació d'Ikea a Sant Cugat (27/mar/09)


  • Comparteix:

Logotip d'Ikea

Logotip d'Ikea

Ikea obrirà una botiga a Sabadell després de la negativa d'implantar un centre a Sant Cugat. La multinacional sueca ha adquirit uns terrenys a Sant Pau de Riusec, a tocar de Badia del Vallès i molt a prop de l'encreuament de la C-58 i l'AP-7. La macrobotiga ocuparà un espai de 40.000 metres quadrats, 10.000 més dels que havia de tenir a Sant Cugat.

Segons ha anunciat Ikea en un comunicat, l'abandonament del projecte a Sant Cugat ha estat motivat pel retard del seu desenvolupament, aliè a la companyia. Segons Ikea, la botiga de Sant Cugat, dissenyada fa set anys, ja no s'adequava ni a les seves necessitats ni a les dels seus clients.

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, diu que la seva ciutat no perdrà una ocasió com Sant Cugat.

Manuel Bustos

Que en aquests processos no passi com a Sant Cugat, que fa set anys que no ha mogut ni un metre cúbic de terra.



L'alcalde, Lluís Recoder, ha lamentat de nou la pèrdua del centre però ha assegurat que Ikea no es podia instal·lar a la ciutat 'a qualsevol preu'.

Lluís Recoder

L'Ajuntament de cap manera podia acceptar que la instal·lació d'Ikea ens comportés més problemes de trànsit dels que tenim. No estàvem disposats a què s'instal·lés a qualsevol preu.


En declaracions a RAC 1, Recoder ha subratllat que les obres d'urbanització, que no havien començat, depenen de l'Incasòl i no de l'Ajuntament, tot i que ha recordat que és un procediment complicat perquè els terrenys inicialment no podiem acollir activitat comercial.

L'obertura d'aquesta nova botiga a Sabadell comportarà una inversió de 60 milions d'euros i donarà feina a unes 500 persones. L'Ikea de Sabadell es convertirà en la dotzena botiga a l'Estat espanyol i la tercera a l'àrea de Barcelona, després de les de Badalona i l'Hospitalet.

La botiga de Sant Cugat havia d'ocupar uns terrenys de 30.000 metres quadrats situats a Can Sant Joan, a tocar de l'AP-7 i del municipi de Rubí.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Al final ha marxat i molts joves de sant cugat han perdut l\'oportunitat de treballar allà. A la nota de l\'empresa diu o sembla que diu que se\'n va per culpa de la gestió de la llicència. Qui dóna la llicència? Carme

Carme. Enviat el 14/jun/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.