Sant Cugat, l'ajuntament més transparent de l'Estat segons Transparència Internacional


Temes relacionats

L'Ajuntament de Sant Cugat, un dels més transparents de l'Estat (30/jul/08)


  • Comparteix:

Aspecte extern de l'ajuntament

Aspecte extern de l'ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat és el més transparent de l'Estat espanyol, segons un informe de l'ONG Transparència Internacional. Sant Cugat aconsegueix la primera posició d'aquesta classificació amb una puntuació de 98,8 sobre 100. L'informe s'elabora a partir de 80 indicadors vinculats a la relació de la institució amb la ciutadania, la transparència financera i la contractació de serveis, entre altres aspectes.

La segona edició de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) ha estudiat els 110 consistoris més poblats de l'Estat espanyol. El primer del rànquing és Sant Cugat gràcies al fet de ser líder en gairebé tots els índexs analitzats. En quatre dels cinc àmbits estudiats - relacions amb ciutadania i societat, transparència financera, transparència en contractacions de serveis i el de transparència en urbanisme i obres públiques - Sant Cugat obté un 100 sobre 100 en la classificació. Només en l'apartat d'informació sobre la corporació municipal, la ciutat no arriba al 100 i es queda amb un 94,1.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, assegura que aquesta transparència és indispensable per aplicar el model de gestió econòmica pel qual aposta l'Ajuntament. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Joly

És una base fonamental per alimentar el model de gestió pel qual apostem des de l'Ajuntament.


Fa un any, l'Ajuntament de Sant Cugat era el tercer de l'Estat amb més transparència econòmica i financera, segons el mateix estudi de Transparència Internacional. En la classificació general, l'estudi col·locava la ciutat en el lloc 18 sobre 100, però en canvi la suspenia pel que fa a la transparència relacionada amb els contractes de serveis de l'Ajuntament.

Joly diu que aquest suspens va obligar l'equip de govern a corregir la nota.

Jordi Joly

Millorar aquesta posició va ser un dels nostres objectius immediats perquè no complíem com havíem de complir.






Barcelona, amb 90 sobre 100, és el segon ajuntament de Catalunya amb més transparència, segons el mateix estudi.



  • Comparteix:

COMENTARIS

sí sobretot quan un ciutadà qualsevol demana les liquidacions del pressupost municipal.... http://nodo50.org/casc/spip.php?article414

un que passava. Enviat el 23/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.