La concessionària de l'ITV de Sant Cugat desenvolupa una tecnologia per detectar gasos contaminants


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i el conseller Fernández Teixidó en l'acte d'inauguració del centre d'ITV

L'alcalde Recoder i el conseller Fernández Teixidó en l'acte d'inauguració del centre d'ITV

L'empresa Agbar-Applus ITV, concessionària del nou servei d'Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) de Sant Cugat, està desenvolupant una nova tecnologia per detectar gasos contaminants de vehicles en moviment. D'altra banda, l'empresa organitzarà diverses jornades de portes obertes per a donar-se a conèixer a la població.

A banda de ser l'única de l'Estat espanyol amb circuit infantil d'educació vial, l'estació d'ITV de la ciutat és una de les més avançades en l'àmbit tecnològic. En aquest sentit, Applus està implementant fórmules de detecció de fums contaminants. Ho explica Ricard Puignou, director general de l'empresa:

Ricard Puignou

Hem desenvolupat un sistema per detectar emissions no contaminants del vehicle sense que s'aturi


La línia de treball d'Applus preveu les 35.000 inspeccions l'any. No obstant, la direcció té clar que aquesta xifra no es podrà assolir el primer any de feina. Ricard Puignou ha explicat que per assolir els objectius, el primer que s'ha de fer es donar-se a conèixer a la comarca:

Ricard Puignou

El repte d'aquest primer any és donar-nos a conèixer a la població


L'oficina d'Inspecció Tècnica de Vehicles, ubicada al carrer Amposta del polígon de Sant Mamet, té dues plantes repartides en mil metres quadrats. Les instal·lacions de l'estació ocupen, en total, 3.000 metres quadrats d'uns terrenys destinats a equipaments que l'Ajuntament ha cedit per un termini de 50 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.