Sant Cugat denuncia una doble fiscalització als municipis catalans que incompleix l'Estatut


  • Comparteix:

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia

L'equip de govern acusa l'Estat espanyol d'incomplir l'Estatut obligant els municipis catalans a presentar al Tribunal de Comptes estatal els comptes generals dels anys 2006 i 2007, que ja han estat auditats per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, assegura que aquesta doble fiscalització vulnera l'Estatut i és 'absurda i ineficient'.

Joly subratlla que és la Sindicatura de Comptes de Catalunya, que depèn del Parlament, qui té les competències per fiscalitzar els comptes dels ajuntaments del país, tal com estableix l'article 80 de l'Estatut. La norma preveu que l'ens català i el seu homòleg espanyol signin un conveni de col·laboració on s'especifiquin els procediments per traslladar la informació dels municipis catalans a l'organisme estatal. Segons Joly, el fet que aquest conveni no s'hagi signat no pot generar una càrrega addicional als ajuntaments, que ara es veuen obligats a duplicar la feina.

Jordi Joly

Possiblement el conveni no existeix i Madrid ens demana sotmetre'ns a la doble fiscalització. És absurd i totalment ineficient.


L'Ajuntament ja ha lliurat al Tribunal de Comptes estatal la documentació requerida, acompanyada d'un escrit de l'alcalde deixant constància del desacord de l'equip de govern de Sant Cugat amb la doble fiscalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.