Sant Cugat manté intacta la quota de mercat a l'Estat, segons l'Anuari de la Caixa


  • Comparteix:

Vista aèria de Sant Cugat.

Vista aèria de Sant Cugat.

La quota de mercat de Sant Cugat a l'Estat espanyol, un indicador que serveix per comparar la capacitat de consum dels municipis, s'ha mantingut estable durant el 2008, segons l'Anuari Econòmic de la Caixa. La nostra ciutat va tancar l'any passat amb una participació del 0'148% en el mercat estatal, lleugerament per sota de Rubí (0'149%) i per sobre de Cerdanyola (0'117%). Sabadell és la segona ciutat catalana amb una quota de mercat més alta (0'445%), després de Barcelona, que manté la pèrdua de pes iniciada fa uns anys.

La quota de mercat dels municipis calcula l'índex de participació de cada ciutat en el mercat estatal tenint en compte la població i sis variables més, que ponderen la seva capacitat de consum. En concret, es mesura el nombre de telèfons, línies de banda ampla, automòbils, camions, oficines bancàries i activitats comercials minoristes. A partir d'aquests paràmetres es valora, de forma comparativa, tant la capacitat de consum d'una població com el seu poder adquisitiu.

La quota de mercat de Sant Cugat al conjunt de l'Estat s'ha mantingut estable des del 2006, tot i l'impacte de la crisi econòmica. De tota manera, la xifra del 2008 no és la millor dels últims anys. L'any 2005 Sant Cugat va assolir el seu màxim històric, amb una participació del 0'154% al mercat estatal.

Per indicadors, el nombre de línies telefòniques s'ha incrementat de gairebé un 23% entre el 2003 i el 2008. L'any passat, la ciutat ja tenia més de 19.300 línies de banda ampla i més de 32.800 automòbils, un 14% més que el 2003. En el mateix període, les activitats comercials minoristes han augmentat prop d'un 25%, mentre que l'activitat industrial ho ha fet al voltant d'un 8%. Des del 2004 fins enguany, Sant Cugat té 14 oficines bancàries més, una dada que també computa en el càlcul de la quota de mercat estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.