Sharp atura la producció i dóna vacances forçades a més de 300 treballadors


Temes relacionats

Lluís Recoder, preocupat per l'ERO temporal de Sharp (11/set/09)

ERO temporal per a tota la plantilla de Sharp ( 9/set/09)


  • Comparteix:

La direcció de la multinacional japonesa Sharp ha aturat la producció a la planta santcugatenca. L'empresa ha donat vacances pagades als més de 300 treballadors del departament de producció des d'aquest dimarts i fins el 30 de setembre, mentre l'empresa i els sindicats negocien l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que la direcció vol aplicar a partir de l'1 d'octubre. La plantilla ha decidit concentrar-se diàriament davant de la planta per protestar contra les condicions de l'ERO.

Els representants sindicals i la direcció de la planta s'han reunit aquest dimarts a l'empresa per negociar els termes de l'ERO de sis mesos que ha plantejat la direcció, que afectaria pràcticament la totalitat de la plantilla santcugatenca, formada per 536 treballadors. Els sindicats reclamen que els treballadors acomiadats temporalment cobrin el 100% del sou, i no el 70% a compte de la Seguretat Social que proposa la direcció.

Reunits en assemblea, els treballadors de la planta han acordat concentrar-se a les portes de la planta cada dia, de 10 a 12 del matí, per protestar contra les condicions de l'ERO plantejat per la direcció. Ho explica el president del comitè d'empresa, Josep Milà, en declaracions a Cugat.cat.

Josep Milà

Estarem aquí dues hores cada dia, reclamant els nostres llocs de treball, que sàpiguen que volem continuar treballant.



A més, els representants dels treballadors temen que l'ERO amagui la intenció de la multinacional japonesa de deslocalitzar la producció. Segons explica Milà, ja fa temps que senten parlar massa de Polònia.

Josep Milà

La paraula Polònia fa dies que se sent, des que Sharp es va vendre els terrenys destinats a la seva expansió al Banc Sabadell.






La propera reunió entre les dues parts serà dilluns que ve, i el període per negociar la mesura s'acaba el 30 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.