'Necessitem totes les energies per afrontar el futur augment de demanda', segons el president de Petronor


  • Comparteix:

El president de Petronor, Josu Jon Imaz, aposta per combinar el consum d'energies fòssil, nuclear i renovable per afrontar l'increment de demanda energètica dels propers anys. En el fòrum Santcugatribuna celebrat aquest divendres, Imaz assegura que una millora de l'eficàcia energètica s'ha de basar en una regulació per disminuir el consum de la població i en facilitats de finançament per impulsar millores tecnològiques.

Imaz ha assegurat que l'increment de demanda energètica en els propers anys serà conseqüència de tres creixements: el de l'economia de països emergents, el de consum de béns i el de nombre de població, la qual cosa farà que els preus energètics s'elevin a mitjà i llarg termini. Segons el president de Petronor, aquest context obliga a afrontar aquest increment de demanda des de dues perspectives. D'una banda, apostar per una política d'eficiència energètica basada en regulacions per reduir el consum de la ciutadania i en facilitats - en forma fiscal o de subvenció - perquè les empreses apliquin millores tecnològiques en aquest sentit. De l'altra, combinar les energies fòssil, nuclear i renovable per garantir el subministre a preu competitiu.

Escoltem Imaz.

Josu Jon Imaz

Totes les energies seran indispensables per afrontar la demanda encara que les renovables guanyin molt de pes.



Imaz també ha instat Europa a tenir una política energètica comuna per tirar endavant aquests canvis. El president de Petronor ha advertit, però, que cal una política exterior comuna europea per consensuar un posicionament energètic.

Josu Jon Imaz

Cal una política energètica comuna a Europa però això vol dir tenir una política exterior comuna.




Imaz ha subratllat que la promoció d'energies renovables ha d'estar acompanyada de polítiques estables al llarg del temps perquè sigui efectiva.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest senyor quina credibilitat te?? Fracàs polític seguit de fracàs empresarial? El planeta necessita empresaris amb consciencia no nomes de guanyar cèntims sinó de guanyar en qualitat ambiental i ecològica. Es hora de que Sant Cugat faci un canvi del seu empresariat.

Sav. Enviat el 18/set/09


Tres dies donant aquesta notícia?

Sav. Enviat el 21/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.