El Marroc fa una crida a les empreses vallesanes per invertir en el sector de la construcció al país africà


  • Comparteix:

Logotip de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa

Logotip de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa

L'economia marroquina fa una crida a les empreses vallesanes per aprofitar les oportunitats de negoci que ofereix el sector de la construcció del país africà. Ho ha dit en una xerrada a la delegació santcugatenca de la Cambra de Terrassa l'empresària marroquina Loubna Ahayoumen, que ha afegit que les bones relacions polítiques entre els Estats espanyol i marroquí faciliten l'acostament de les empreses al país magrebí.

Ahayoumen, directora de Forum Development Morocco, ha explicat als micròfons de Cugat.cat la importància del sector de la construcció en el mercat marroquí per augmentar el creixement econòmic del país magrebí. Les claus per aconseguir-ho, segons Ahayoumen, passen per la inversió d'empreses internacionals en el món de la construcció del Marroc. D'aquesta manera, s'aconseguiria empènyer altres sectors econòmics locals i crear nous llocs de treball. Actualment, el 7% de la població activa del Marroc treballa al sector de la construcció.

Entre les mesures per fomentar les inversions en la construcció, Ahayoumen destaca el plà 'Azur' impulsat pel govern marroquí, un projecte que pretén construir i millorar les instal·lacions turístiques del país. Això no només impulsaria el turisme tant interior com exterior, sinó que dinamitzaria econòmicament algunes zones del Marroc, ja que naixerien nous negocis, es crearien llocs de treball i s'establirien noves aliences comercials. Escoltem Ahayoumen.

Loubna Ahayoumen

La finalitat no és només construir i vendre, sinó generar llocs de treball, vivendes, negocis d'hosteleria, entre d'altres.


A més, com explica aquesta experta marroquina, l'entrada de noves empreses internacionals al món de la construcció permetria construir noves vivendes socials per a la població que en els últims anys ha migrat de les zones rurals a les ciutats.

Ja hi ha diverses empreses espanyoles que inverteixen al Marroc, cridades per la gran demanda del país. Ahayoumen ha recordat que les relacions entre els Estats espanyol i marroquí són bones, i que la qualitat dels productes espanyols, combinada amb la proximitat del país, són factors claus per establir noves aliances comercials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.