Els treballadors de Sharp es reuneixen avui per concretar com continuen les protestes


Temes relacionats

Un centenar de treballadors de Sharp es concentren a la seu de Treball en protesta per l'ERO (28/set/09)

150 treballadors de Sharp mostren el seu rebuig a l'ERO davant de l'ajuntament (22/set/09)

PSC, ICV i ERC presenten una moció d'urgència per donar suport a la plantilla de Sharp (21/set/09)

Les mobilitzacions de Sharp contra l'ERO arriben avui a les portes de l'Ajuntament (21/set/09)

Sharp atura la producció i dóna vacances forçades a més de 300 treballadors (16/set/09)


  • Comparteix:

Protesta a la plaça Sant Jaume (ACN)

Protesta a la plaça Sant Jaume (ACN)

El comitè d'empresa de Sharp es reuneix aquest dimecres per organitzar futures mobilitzacions. Els sindicats han assegurat que pensen continuar les protestes fins que el departament de Treball es pronunciï sobre l'expedient de regulació d'ocupació temporal (ERO) que afectaria quasi tota la planta de la nostra ciutat a partir d'aquest dijous. Més de 250 treballadors de Sharp han acompanyat el comitè d'empresa en una manifestació aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat.

La concentració d'aquest dimarts ha servit perquè el comitè d'empresa hagi pogut entregar a un representant de la Generalitat el seu manifest en contra de l'ERO. A més, els sindicats s'han trobat al Parlament amb les diverses forces polítiques del govern per donar a conèixer la situació de l'empresa.

Les negociacions entre la direcció i el comitè continuen trencades ja que la firma japonesa vol suspendre, per un màxim de 165 dies, els contractes de la pràctica totalitat de la planta, però els sindicats exigeixen que en cap cas se superi els 120 dies sense treballar. Segons fonts de la negociació, la multinacional tampoc no vol complementar els salaris dels treballadors durant els mesos sense feina i, en aquest període, es percebria de l'INEM el 70% del sou.

El delegat sindical de la UGT i membre de la comissió negociadora, Eduard Pomar, assegura en declaracions a Cugat.cat que continuaran les mobilitzacions fins que el departament de Treball es pronunciï sobre l'ERO.

Eduard Pomar

Fins que el departament de Treball no aprovi l'ERO, el comitè es mobilitzarà en defensa dels llocs de treball.


Durant les mobilitzacions d'aquest dimarts, el president del comitè d'empresa, Josep Milà, ha reconegut una caiguda de les vendes del 23%, però ha advertit que aquesta caiguda de les vendes no és proporcional a la caiguda de la producció.

Josep Milà

Mentre les vendes han caigut un 23%, la nostra productivitat ha baixat un 72%.


Milà ha reclamat al departament de Treball que rebutgi l'expedient fins que la direcció de l'empresa no presenti un pla industrial que comprometi una càrrega de treball suficient per mantenir els 490 treballadors que actualment té la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.