La FMC demana la condonació del deute dels ajuntaments amb l'Estat espanyol


Temes relacionats

L'alcalde veu 'imprescindible' ajornar el deute amb l'Estat per no 'escanyar' els consistoris (21/set/09)


  • Comparteix:

El deute és fruit d'una minva en els ingressos municipals

El deute és fruit d'una minva en els ingressos municipals

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) demana a l'Estat espanyol que perdoni als ajuntaments el deute de 1.500 milions d'euros corresponent a les transferències estatals de l'any passat. Per l'entitat municipalista aquesta seria una de les mesures 'urgents' que cal prendre a l'espera de tancar les negociacions sobre el finançament municipal. D'aquesta manera, la FMC se suma a altres veus com la de l'alcalde, Lluís Recoder, que veuen difícil que els consistoris puguin retornar el deute.

La petició de la FMC arriba després que el President del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, anunciés que ajornarà el deute dels ajuntaments un any i que es podrà pagar durant els propers quatre. Tot i així, la FMC va més enllà i demana condonar el deute amb l'Estat espanyol. Una petició que l'alcalde, Lluís Recoder veu amb bons ulls. Són declaracions a Cugat.cat

Lluís Recoder

Em semblaria molt bé, tenim una situació complicada els ajuntaments. És una proposta assenyada.


Segons l'entitat municipalista, aquesta mesura s'hauria d'afegir a altres propostes com l'ampliació de la capacitat d'endeutament dels ajuntaments i que aquests puguin tancar els exercicis amb dèficit econòmic.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.