Els sindicats denuncien que la direcció de Sharp es nega a negociar l'ERO


Temes relacionats

Treballadors de Sharp es concentren avui davant el consolat del Japó ( 6/oct/09)

Els treballadors de Sharp, a l'espera de la decisió del govern sobre l'ERO ( 1/oct/09)

Eduard Pomar, delegat d'UGTa Sharp:'Ens mobilitzarem fins que Treball es pronunciï' (30/set/09)


  • Comparteix:

Protesta davant del consolat japonès

Protesta davant del consolat japonès

La direcció de la multinacional Sharp es nega a negociar l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afecta gairebé la totalitat de la plantilla, segons fonts sindicals. Els treballadors han rebut la notícia aquest dimarts, durant la concentració organitzada davant del consolat del Japó a Barcelona. El comitè d'empresa assegura que mantindran les mobilitzacions a l'espera que el departament de Treball es pronunciï.

Aquest dimarts gran part de la plantilla santcugatenca de la multinacional japonesa Sharp s'ha concentrat a la Diagonal de Barcelona per protestar per l'ERO temporal davant el consolat japonès. Durant el matí, els treballadors han rebut de mans de l'inspector de Treball la negativa de la direcció de l'empresa a negociar les condicions de l'ERO.

El president del comitè d'empresa de la planta santcugatenca, Josep Milà, ha expressat les seves sospites per aquesta negativa a Cugat.cat.

Josep Milà

Nosaltres sempre hem estat dialogants. L'empresa no vol acords perquè deu tenir algun interès més enllà de l'ERO.



El comitè d'empresa assegura que les protestes continuaran fins el pronunciament del departament de Treball de la Generalitat, que haurà d'avaluar l'informe de l'empresa i el contrainforme que el comitè presentarà els propers dies.

Els dos principals punts de desacord entre empresa i sindicats passen per la durada de l'ERO i els sous dels treballadors. La firma japonesa vol suspendre, per un màxim de 165 dies, els contractes de la pràctica totalitat de la planta, però els sindicats exigeixen que en cap cas se superi els 120 dies sense treballar. Segons fonts de la negociació, la multinacional tampoc no vol complementar els salaris dels treballadors durant els mesos sense feina i, en aquest període, es percebria de l'INEM el 70% del sou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.