La futura llei d'equipaments comercials permet als ajuntaments concedir llicències a més mitjanes superfícies comercials


  • Comparteix:

Centre comercial de Sant Cugat

Centre comercial de Sant Cugat

Municipis de més de 70.000 habitants com Sant Cugat podran autoritzar l'obertura de superfícies comercials d'entre 1.300 i 2.500 metres quadrats, segons l'avantprojecte de llei d'equipaments comercials. L'actual legislació limita el poder dels ajuntaments a atorgar llicències a comerços que tinguin una superfície màxima de 1.300 metres quadrats.

Si s'aprova l'actual esborrany, la possibilitat d'autoritzar superfícies comercials de fins 2.500 metres quadrats s'aplicaria a: les 41 capitals de comarca i a 16 municipis de més de 70.000 habitants - entre els quals hi ha Sant Cugat -, a excepció de les quatre capitals provincials i Manresa, Mataró, Reus, Sabadell i Terrassa, que entrarien en el grup de les capitals.

La Confederació de Comerç de Catalunya veu amb mals ulls aquest avantprojecte, ja que consideren que permetrà l'obertura de més superfícies comercials. En declaracions al diari 'El Mundo', el president d'aquesta patronal, Miguel Ángel Fraile, ha dit que els permisos municipals es poden convertir en una 'subhasta' si s'aprova la nova llei tal com està redactada.

L'alcalde, Lluís Recoder, veu la mesura amb bons ulls ja que amplia l'autonomia municipal sobre aquesta qüestió.

Lluís Recoder

Amplia l'autonomia municipal i per tant em sembla bé com a alcalde.


La previsió del govern és que la llei estigui a punt durant el primer semestre de l'any vinent i que Catalunya s'adapti així a la normativa europea de serveis, que redueix les limitacions al comerç de gran format.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.