Mútua Terrassa obre la porta a suspendre l'ERO


Temes relacionats

CCOO acceptaria una reducció de jornada de Mútua Terrassa amb condicions (13/jul/11)

La FAV crida a la mobilització ciutadana contra les retallades en serveis sanitaris (11/jul/11)

L'ERO de Mútua Terrassa reduirà el personal dels dos CAP de la ciutat ( 1/jul/11)


  • Comparteix:

Els treballadors del CAP s'han mobilitzat diversers vegades en contra de les retallades

Els treballadors del CAP s'han mobilitzat diversers vegades en contra de les retallades

Mútua Terrassa ha traslladat als treballadors dues alternatives a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que preveia la suspensió de contracte a 146 professionals. L'operador privat sanitari planteja ara una reducció de jornada que eviti una suspensió que afectava sobretot el personal de les àrees de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia. L'altra possibilitat que planteja l'empresa egarenca és eliminar la totalitat de l'ERO i entrar a discutir altres possibilitats sense especificar.

El comunicat destaca que amb aquestes propostes es manté oberta la via de diàleg amb els representants dels treballadors i posa de manifest que per ara no hi ha cap decisió presa que suposi el tancament de serveis.

La proposta inicial afectava un total de 884 treballadors, dels quals 146 serien acomiadats temporalment. Ara Mútua Terrassa obre la porta a la possibilitat que aquesta suspensió de contracte es commuti en una reducció de jornada, mesura similar a la resta d'afectats per l'expedient.

Si els treballadors es decantessin per l'opció d'abolir l'ERO, les negociacions girarien entorn altres mesures alternatives, que Mútua Terrassa no ha volgut fer públiques, que permetin adequar la plantilla i els serveis a les retallades imposades per la Generalitat.

La setmana passada, els sindicats alertaven dels efectes que aquest expedient podria tenir a la ciutat ja que el CAP Sant Cugat ofereix els serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia, mentre que el de Valldoreix compta també amb rehabilitació i endocrinologia.

Mútua Terrassa ha declinat fer declaracions, tot i la demanda de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.