El finançament de la Generalitat als municipis augmentarà un 3% el 2010


  • Comparteix:

Reunió al Palau de la Generalitat, aquest dimecres

Reunió al Palau de la Generalitat, aquest dimecres

El Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat augmentarà l'any vinent un 3%, mig punt més que aquest any. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, José Montilla, en el transcurs d'una reunió amb les entitats municipalistes. Montilla també ha indicat que els pressupostos del 2010 inclouran partides extraordinàries per a polítiques actives d'ocupació.

Montilla s'ha reunit aquest dimecres, al Palau de la Generalitat, amb representants de la Federació de Municipis de Catalunya i de l'Associació Catalana de Municipis per abordar les mesures que el govern vol aplicar per millorar la situació financera dels ajuntaments.

El president ha anunciat que el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat per a l'any 2010 creixerà un 3%, un augment superior al del 2009, que va ser del 2,5%. L'increment d'aquests recursos, de caràcter incondicionat, s'acompanyarà de partides extraordinàries destinades a les polítiques actives d'ocupació, que es gestionaran conjuntament amb els municipis.

Montilla també ha recordat a les entitats municipalistes que aquest any creixeran els recursos destinats a beques menjador per ampliar-les a 30.000 nous alumnes i ha anunciat que l'any vinent hi haurà un increment 'significatiu' de la dotació destinada al fons d'emergències socials dels ajuntaments.

De la seva banda, l'Institut Català de Finances obrirà una nova línia de crèdit per finançar actuacions municipals amb un tipus d'interès bonificat.

Per últim, José Montilla s'ha compromès amb les entitats municipalistes a crear una comissió mixta Generalitat-ajuntaments per preparar el nou model de finances locals previst a l'Estatut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.