La Plataforma Aturem la Guerra intensifica la campanya informativa sobre la objecció fiscal


  • Comparteix:

Coincidint amb l'inici avui de la declaració de Renda, la Plataforma Aturem la Guerra intensifica la campanya per exercir l'objecció fiscal com a mesura de protesta contra la guerra a l'Iraq. Des d'avui i fins el 30 de juny es poden lliurar les declaracions de la renda 2002 de manera presencial o bé per internet.

Paral·lelament a l'inici de la campanya per la Declaració de la renda, la Plataforma local Aturem la guerra, pretén que la indignació de la ciutadania sobre l'ocupació a l'Iraq es tradueixi també en l'àmbit fiscal, i proposa que el contribuent es pugui descomptar, en el moment de fer la declaració, la part proporcional dels impostos que van destinats a l'exèrcit (al voltant del 5%), amb l'objectiu de reduir les despeses militars.

Segons el membre del Casc, José Fernando Mota, és una manera d'expressar la disconformitat al fet que part dels impostos vagin a parar al ministeri de Defensa i concretament a la investigació militar.

José Fernando Mota

El que proposem amb l'objecció fiscal és derivar cap a ús social els impostos que es destinen a qüestions militars


Mota ha volgut aclarir que no es tracta d'una conducta il·legal sinó al·legal ja que no està tipificada com a delicte:

José Fernando Mota

La gent té molt de por a l'administració i això ho hem de canviar


La Plataforma Aturem la Guerra disposarà d'una taula informativa dimarts a l'Ateneu de 7 a 9 de la tarda i dijous al carrer Santa Maria.
Es preveu que 14 milions i mig de contribuents de tot l'estat espanyol, mig milió més que l'any passat, presentin la declaració enguany. El Ministeri d'Hisenda espanyol ha anunciat que, abans del mes de juliol, s'hauran retornat el 80% de les devolucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.