L'Incasol presenta a Anglaterra el parc empresarial Can Sant Joan com a exemple d’urbanisme de qualitat


  • Comparteix:

Polígon de Can Sant Joan

Polígon de Can Sant Joan

L'Institut Català del Sòl (Incasol) presenta aquests dies a Anglaterra el parc empresarial Can Sant Joan i tres espais més com a exemples d'urbanisme de qualitat. La presentació es fa en el tercer seminari MITKE a Wakefield, que aquest any dedica una atenció especial a la millora de la seguretat en els sectors d'activitats econòmiques.

Del polígon de Can Sant Joan, l'Incasol en destacarà el fet que és 'un sector vinculat al Parc de l'Alba on s'ha aplicat un urbanisme de qualitat per diferenciar l'espai dels vianants i les infraestructures viàries que creuen el sector'. L'institut també n'elogia que 'la diferència d'espais s'hagi aconseguit urbanitzant a una cota més baixa els espais de vianants'.

A part de Can Sant Joan, l'Incasol presentarà a Anglaterra els polígons Catalunya Sud, situat a Tortosa i l'Aldea; el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès, i el Camí Ral a Castelldefels.

El MITKE, que és l'organitzador del seminari, és un consorci integrat per 11 organitzacions de 10 regions europees per proporcionar una plataforma de trobades per a l'intercanvi d'experiències i coneixements entre aquests territoris.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sincerament no sé a on es veuen les semblances entre el poligon Alba i Sant Joan, especialment en el que fa el tracte als vianants, com el article menciona: de moment, al Parc St.Joan, hi han zones sense voreres, sense pas de vianants, sense il.luminació, sense senyalització, sense carril bicicleta... el bus encara no arriba a l'estacio dels FG de Rubi pel se'ns obliga, als que preferim el transport public i venim de Terrassa, a fer trasbordament a St.Cugat per poder agafar la linea de sabadell.... i baixar a St.Joan... no sé si és el millor exemple per presentar a Anglaterra....

Exemple del que NO s'ha de fer?. Enviat el 26/nov/09


Totalment d'acord. És un exemple d'un polígon puzzle on cada peça està gestionada per una administració (Ajuntament, Foment, Generalitat) i on una vorera pot morir en una rotonda perquè no s'han posat d'acord. L'accés a peu des de la principal població (Sant Cugat) és pràcticament impossible i això fa que tothom agafi el cotxe. Segur que hi ha polígons pitjors, però aquí hi ha molta feina a fer.

Martí. Enviat el 26/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.