L'equip de govern aprova els 23 projectes que rebran finançament del nou fons estatal


Temes relacionats

L'EMD demana a l'Ajuntament que financiï cinc projectes de Valldoreix amb el nou FEIL (27/nov/09)

Sant Cugat prioritzarà la contractació d'aturats de llarga durada en el segon FEIL (17/nov/09)

La Federació de Municipis alerta de possibles conflictes de competències amb la Generalitat pel segon FEIL ( 6/nov/09)

Sant Cugat es decanta per dedicar la totalitat del segon FEIL a inversió (29/oct/09)

Els partits veuen amb bons ulls la reorientació del Fons Estatal d'Inversió Local (28/oct/09)

El segon Fons Estatal d'Inversió Local destinarà gairebé 8,5 milions d'euros a Sant Cugat (26/oct/09)


  • Comparteix:

El primer fons estatal va aportar 13 milions d'euros a Sant Cugat

El primer fons estatal va aportar 13 milions d'euros a Sant Cugat

L'Ajuntament finançarà un total de 23 projectes amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), dotat amb més de vuit milions d'euros. L'adequació de la biblioteca de Mira-sol, la rehabilitació de les àrees de jocs infantils, el desplegament d'un sistema de videovigilància i la instal·lació de punts multimèdia d'informació són alguns dels projectes més destacats. Els cinc projectes proposats per l'EMD de Valldoreix també rebran finançament del FEOSL.

La junta de govern local ha aprovat aquesta setmana la llista de projectes que es tiraran endavant amb aquest fons estatal, destinat a promoure l'ocupació i la sostenibilitat. Equipaments, serveis urbans, mobilitat, medi ambient, infraestructures i innovació tecnològica són els eixos de la proposta, que reparteix els més de vuit milions d'euros de l'ajuda en un total de 23 projectes.

L'adequació de la biblioteca de Mira-sol rebrà la partida més important, de gairebé 1'4 milions d'euros. En l'àmbit de serveis urbans, s'ha inclòs la rehabilitació de les àrees de jocs infantils i la recuperació de jardins i passeigs del patrimoni paisatgístic municipal. A més, s'instal·larà un ascensor a l'Escola d'Art Municipal i enllumenat públic alimentat amb energia fotovoltaica al parc de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), entre altres actuacions.

En l'àmbit de la mobilitat, es destinarà una part del fons a construir i renovar parades d'autobús, implantant un sistema d'informació viària amb panells de dades. Pel que fa a infraestructures, destaca la construcció del ramal de connexió a la xarxa general dels col·lectors d'aigües de Can Sant Joan.

El fons estatal també s'aprofitarà per impulsar projectes tecnològics, com la instal·lació de punts d'informació multimèdia per facilitar l'accés a l'administració electrònica, la connexió dels edificis municipals amb fibra òptica i un projecte per fer visible la web a través del mòbil. En aquest apartat també destaca el desenvolupament d'un sistema de videovigilància per millorar la seguretat ciutadana, que s'endurà 479.000 euros.

En el capítol de projectes mediambientals, s'ha inclòs la restauració paisagística d'un nou equipament que es convertirà en espai esportiu i de lleure al carrer Víctor Català i avinguda de Can Graells, entre altres projectes.

Valldoreix s'endú finançament per a cinc projectes. El més important, dotat amb 330.000 euros, servirà per impulsar l'estalvi energètic a la xarxa d'enllumenat públic. També es finançarà la reparació de la instal·lació d'aigua sanitària al complex esportiu del territori, l'establiment de franges de seguretat forestal i la instal·lació d'una antena de banda ampla a la seu de l'EMD. El darrer projecte és la reparació del clavegueram a les zones de Ramon Escayola, el carrer Eivissa i del camí de la Salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.