EsadeCreapolis gestionarà una comunitat del coneixement de l'IET d'energies renovables


Temes relacionats

'Avancen positivament' les negociacions amb Budapest, segons l'equip de govern (21/mai/09)

Catalunya vol liderar una comunitat de coneixement de l'Institut Europeu de Tecnologia (27/mar/09)

La seu del futur IET se'n va a Budapest (18/jun/08)


  • Comparteix:

EsadeCreapolis participarà en una de les comunitats del coneixement de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET), conegudes en anglès com a KIC, com a centre gestor. Es tracta de l'àrea d'energies renovables, que s'ubicarà a la ciutat gràcies al projecte compartit entre Creàpolis i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La gestió d'aquesta àrea del coneixement implicarà una inversió de 450 milions d'euros, així com un nou eix de coneixement a la ciutat. 35 socis de diferents països europeus comparteixen el projecte, conegut com a Innoenergy.

Tot i que Sant Cugat finalment no va aconseguir ser la seu de l'IET, que encapçala Budapest, sí que formarà part del projecte. Ho farà a través d'EsadeCreapolis i la UPC, que gestionaran des de la nostra ciutat la comunitat vinculada a les energies renovables.

En concret, Esade s'encarregarà de la formació, la consultoria per identificar les millors pràctiques en aquesta matèria, el suport a les empreses sorgides de la recerca i la gestió de la KIC.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, explica els beneficis que comportarà la participació d'Esade al projecte.

Jordi Joly

La injecció econòmica és molt important. També és una aposta pel model de ciutat.



Sant Cugat també acollirà un IET júnior, una de les propostes amb les quals es va presentar com a candidata a seu de l'organisme europeu.

La xarxa d'innovació sobre energies renovables creada per l'IET, on s'inclou Esade i la UPC juntament amb 33 socis més, té com a objectiu sumar esforços dels diferents centres. Té previst la creació de 60 noves patents, el llançament de nous productes al mercats i la creació d'una cinquantena de noves empreses sorgides de la recerca en quatre anys. El pressupost total és de 450 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.