L'habitatge nou s'abarateix un 3'6% el 2009 a Sant Cugat


Temes relacionats

L'habitatge nou s'abarateix un 6% en un any ( 7/gen/09)

Baixa el preu dels pisos nous a la ciutat, tot i que menys que la mitjana catalana ( 1/jul/08)


  • Comparteix:

El descens mitjà a Catalunya és d'un 6'3%

El descens mitjà a Catalunya és d'un 6'3%

El preu mitjà de l'habitatge nou a Sant Cugat ha baixat un 3'6% durant el 2009, segons un informe de la Societat de Taxació. Al tancament de l'any, el preu del metre quadrat a la nostra ciutat s'ha situat en 3.172 euros, per sota del de Barcelona, que frega els 4.000 euros. Al conjunt de Catalunya, el descens de preus ha estat superior, del 6'3% de mitjana.

Segons la Societat de Taxació, Catalunya és la segona comunitat de l'Estat espanyol on els preus han caigut més durant el 2009, després de Madrid. Barcelona és la ciutat més cara, amb un preu del metre quadrat de nova construcció de 3.965 euros. A la capital catalana, el descens de preus en l'últim any s'ha situat en un 6'6%, en línia amb el descens mitjà a Catalunya, que ha estat d'un 6'3%.

A Sant Cugat la caiguda de preus ha estat del 3'6% al 2009, 2'4 punts inferior a la registrada al 2008, i similar a la de Rubí (3'9%) i Cerdanyola (4'3%). Sabadell i Terrassa han registrat descensos més importants, per sobre del 7%. El metre quadrat de nova construcció a la nostra ciutat costa, segons la Societat de Taxació, 3.172 euros, el que suposa 317.200 euros per un pis de 100 metres quadrats. És menys que a Barcelona, on el metre quadrat frega els 4.000 euros.

La Societat de Taxació preveu que l'evolució a la baixa del preu de l'habitatge nou es mantindrà al 2010, encara que de manera més moderada, però no descarta un lleu repunt en ubicacions cèntriques de les grans ciutats, on l'oferta és limitada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.