Decathlon busca terrenys per obrir un establiment a Sant Cugat


  • Comparteix:

Botiga de Decathlon (salir.com)

Botiga de Decathlon (salir.com)

Decathlon està buscant terrenys a Sant Cugat per construir-hi un nou establiment. La cadena especialitzada en esports podria instal·lar-se al futur Esport Parc Internacional de Catalunya, a l'entorn del CAR, després que la seva primera opció d'ubicar-se als terrenys que va deixar buits Ikea s'hagi descartat perquè no compleix amb la nova Llei del Comerç de Catalunya.

La llei impedeix que aquest tipus d'establiments s'instal·lin fora de la trama urbana dels municipis i tanca la porta als terrenys que la cadena francesa tenia com a primera opció. Decathlon havia mantingut converses amb la Generalitat per implantar-se a l'espai que va deixar buit Ikea, en una parcel·la a Can Sant Joan, a tocar de l'AP-7.

Una de les alternatives per a la implantació de Decathlon a Sant Cugat passa per uns terrenys de 10.000 metres quadrats d'ús comercial al futur Esport Parc Internacional de Catalunya, a l'entorn del CAR. Una opció que retallaria sensiblement la superfície que buscava la cadena comercial, però que ja s'ha plantejat de forma informal. L'equip de govern la veuria amb bons ulls, tot i que amb algunes condicions. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Situar un equipament comercial a l'Esport Parc, amb una avinguda de connexió amb Coll Favà, pot ser una bona oportunitat.


A més de l'ús comercial, el projecte de l'Esport Parc Internacional de Catalunya preveu 20.000 metres quadrats d'oficines, 13.000 de recinte firal i 8.000 destinats a recerca i desenvolupament en el sector esportiu, entre altres usos. El futur clúster esportiu serà una realitat gràcies a l'aliança entre els sectors públic i privat. El públic integrarà un 49% de la societat a través del Consell Català de l'Esport, l'Ajuntament i el CAR, mentre que el privat conformarà un 51% de la societat a través de Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, la Caixa i la Unió de Federacions Esportives Catalanes.

El ple de l'Ajuntament debatrà al febrer el pla especial urbanístic i el pla de millora urbana per tirar endavant el projecte. Aquests documents determinaran els usos urbanístics de l'espai i preveuran l'impacte sobre la mobilitat, entre altres aspectes. Una de les prioritats, per a l'equip de govern, és garantir la connexió viària directa entre el futur Esport Parc i el barri de Coll Favà per sobre de les vies de Renfe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.