Eurocities insta l'Eix del Vallès a influir en la presidència espanyola de la UE


Temes relacionats

Sant Cugat potenciarà l'eix de l'E-9 des de la xarxa Eurocities ( 1/feb/10)

La xarxa Eurocities es marca avui els objectius pel 2010 en una trobada a Brussel·les (27/gen/10)

El secretari general de la xarxa Eurocities visita Sant Cugat (16/feb/09)

Sant Cugat ja és membre de la Xarxa Eurocities (17/oct/08)


  • Comparteix:

Seu d'Eurocities a Brussel·les

Seu d'Eurocities a Brussel·les

Sant Cugat i la resta de ciutats vallesanes de la xarxa Eurocities han d'influir en la presidència espanyola de la Unió Europea. Així ho ha defensat el màxim responsable en matèria de noves tecnologies d'Eurocities, Jan Franke, en una entrevista a Cugat.cat, on assegura que l'Eix del Vallès pot condicionar la política comunitària, sobretot en l'àrea de Societat de la Informació i Coneixement. A més, els dirigents de la xarxa de municipis europeus elogien el treball coordinat que realitzen les 11 localitats que formen l'anomenada Àrea Metropolitana de Terrassa.

Els 11 municipis vallesans que formen part d'Eurocities, entre els quals hi ha Sant Cugat, s'han especialitzat en matèria de noves tecnologies. En concret, són part activa dels grups de treball d'internet de banda ampla i d'eficiència energètica a partir de la innovació tecnològica. És per això que el màxim responsable en l'àrea de societat del coneixement, Jan Franke, anima l'Eix del Vallès a influir en la presidència espanyola de la Unió Europea. Són declaracions a Cugat.cat.

Jan Franke

Hi ha vincles directes entre els governs locals de l'àrea de Terrassa i l'estatal. Però la xarxa Eurocities també pot influir en el debat a Brussel·les.




El dirigent d'Eurocities ha destacat també que l'organització de l'Àrea Metropolitana de Terrassa és única en el teixit Eurocities perquè diversos governs locals han aconseguit treballar de forma coordinada com un sol membre. Franke assegura que aquest model és un exemple per a la resta d'integrants d'Eurocities.

Jan Franke

És una combinació de governs municipals i un de supramunicipal que treballa de forma coordinada. És una experiència interessant per a la resta de la xarxa.


Eurocities s'ha marcat enguany tres grans objectius en noves tecnologies, l'àrea més activa pels membres del Vallès. La institució pretén acabar amb la implantació desigual de les noves tecnologies i aconseguir la cobertura total d'internet de banda ampla a les ciutats. A més, Eurocities es marca com a repte aplicar les millores en telecomunicacions en el camp de l'eficiència energètica.

Els membres vallesans organitzaran a finals de mes a Terrassa una trobada sobre el funcionament i els mètodes de treball d'Eurocities, el major teixit de ciutats europees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.