Leopoldo Abadía descarta els 'brots verds' a l'economia fins que l'atur descendeixi


Temes relacionats

Leopoldo Abadía: 'Estem davant d'una crisi pitjor que la del 29' (24/oct/08)


  • Comparteix:

L'exprofessor de l'IESE Leopoldo Abadía assegura que la recuperació econòmica no serà una realitat fins que no descendeixi el nombre d'aturats. Segons l'expert en economia, l'únic 'brot verd' significatiu és la minva de la taxa d'atur, que en aquests moments afecta més de 4 milions de persones a l'Estat espanyol. Tot i això, Abadía aposta per la formació i la racionalització de la despesa com a ingredients per fer més lleugera una crisi, que segons diu, s'allargarà molt temps.

No és el primer cop que Leopoldo Abadía, conegut per les seves explicacions per a tots els públics de les causes de la crisi econòmica, augura una crisi llarga i de les més fortes a nivell mundial.

En una entrevista a Cugat.cat, Abadía ha descartat que hi hagi símptomes de recuperació. Segons l'economista, l'Estat espanyol veurà els primers 'brots verds' quan l'atur descendeixi.

Leopoldo Abadía

El brot verd és quan la gent comença a treballar. Exigeix que l'empresa funcioni.




Abadía s'ha mostrat partidari de les mesures directes per minimitzar els efectes de la crisi, però sobretot ha apostat per la racionalització de la despesa de les famílies i la formació de les noves generacions. Abadía dóna alguns consells per a les economies domèstiques.

Leopoldo Abadía

S'ha d'utilitzar més les targetes de dèbit que les de crèdit. La crisi també pot aportar un aprenentatge.


L'economista també s'ha mostrat contrari a mesures com el retard en l'edat de jubilació. Segons Abadía, l'actual crisi econòmica requereix de mesures estructurals, perquè els problemes són de fons.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.