Recoder reivindica la millora de les connexions i un discurs unitari en l'Eix Mediterrani


  • Comparteix:

L'alcalde és partidari de millorar la connexió i les infraestructures comunes entre les ciutats que formen l'Eix Mediterrani, el corredor que va des de València fins a Lió, passant per Sant Cugat. Lluís Recoder creu que per enfortir l'àrea d'influència d'aquest eix social i econòmic també cal 'un discurs unitari' entre valencians i catalans. Recoder ha fet aquestes observacions durant la seva participació en una trobada aquest dimecres al Cercle d'Economia de Barcelona.

En el debat, Lluís Recoder ha aprofitat per fer una radiografia de la situació actual que pateixen les ciutats que conformen el corredor Mediterrani i les seves àrees d'influència.

L'alcalde ha recordat que si Barcelona no forma part de les ciutats amb bones connexions és per motius històrics, com la radialitat de les infraestructures que hi ha a l'Estat espanyol. A més, també ha fet una crida a la necessitat que Barcelona es cregui la 'realitat metropolitana'.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha demanat la unificació dels discursos de València i Catalunya a Madrid i a Brussel·les.

Lluís Recoder

Insistir en la necessitat de fer un discurs unitari, a València, a Catalunya, a Madrid i a Brusel·les. Implicar tots els actors necessaris, universitats i centres de recerca i empreses.




L'alcalde ha explicat que Lió i els polítics francesos sempre han vist la connexió amb Catalunya 'com un risc i no com una oportunitat'. Segons Recoder, França sempre ha mirat cap al Nord.


A la trobada també hi ha participat el president de la Fundació Esade, Pedro Fontana, que ha atribuït part de l'èxit de l'escola de negocis a la situació del centre al corredor mediterrani.

Pedro Fontana

Si Esade estigués a un altre lloc que no fos el corredor hagués tingut el mateix èxit? La situació és un valor important en la decisió dels estudiants estrangers.




La taula de debat, amb el títol 'Tres ciutats en un corredor en expansió: València, Barcelona i Lió', ha tingut lloc aquest dimecres al matí al Cercle d'Economia de Barcelona. La trobada ha comptat també amb les intervencions del president de Cleop, Carlos Turró, i del geògraf i escriptor valencià Josep Vicent Boira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.