Nou de cada 10 empresaris no confien en la capacitat de l'executiu espanyol de sortir de la crisi


  • Comparteix:

Membres de la Cecot durant la Nit de l'Empresari

Membres de la Cecot durant la Nit de l'Empresari

Els empresaris de la comarca no confien en la capacitat del govern espanyol de fer front a la recessió econòmica i reivindiquen un pacte d'estat entre partits, segons una enquesta elaborada per la patronal vallesana Cecot. L'estudi també evidencia que la majoria d'enquestats preveuen que la situació de les seves empreses empitjori o es mantingui durant el 2010 i, per tant, consideren que enguany l'Estat no sortirà de la crisi. El president de la Cecot, Antoni Abat, proposa la unió d'esforços entre la ciutadania i la classe política per millorar la conjuntura econòmica.

L'informe evidencia la pèrdua de confiança dels empresaris catalans en el govern espanyol. Gairebé nou de cada deu patrons confirmen que les seves empreses segueixen aquest principi d'any igual o pitjor que el 2009 i, per tant, no són optimistes amb el rellançament de l'economia espanyola durant el 2010.

Davant aquesta situació d'escepticisme, més d'un 90% dels enquestats creu necessari un canvi radical en la direcció política actual. D'aquests, un 60% proposa un pacte d'estat entre els partits polítics per rellançar la competitivitat internacional de l'Estat espanyol i desencallar la paràlisi en les decisions sobre política econòmica. I el 30% restant es decanta directament per avançar la convocatòria d'eleccions generals.

El president de la Cecot, Antoni Abat, argumenta que aquestes reivindicacions són conseqüència de la manca de reacció del govern espanyol.

Antoni Abat

El país hauria de reaccionar i no ho està fent. Per això, l'únic camí que la majoria d'empresaris veuen és un pacte d'estat o convocar eleccions.



Abat també ha subratllat la necessitat que 'funcionaris, aturats i polítics' contribueixin individualment a incentivar l'economia per 'atrapar' la resta de països europeus que ja estan sortint de la recessió mundial.

Antoni Abat

L'aturat, el funcionari i el polític han d'aportar camins de sortida i de recuperació del país. Els avenços els ha de fer el país en conjunt.







Aquestes dades s'extreuen de l'enquesta que la Cecot ha fet a 580 empreses que té associades, entre els dies 19 i 22 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.