La innovació i la col·laboració público-privada, claus per construir una 'ciutat intel·ligent'


  • Comparteix:

La innovació tecnològica, l'educació i la col·laboració entre administracions i empreses són els vectors claus perquè Sant Cugat esdevingui una 'ciutat intel·ligent, verda i digital'. Aquests són alguns dels aspectes tractats aquest dimecres a la Jornada sobre Economia Local i Innovació organitzada per l'Ajuntament en el marc de la Cimera Europea de Governs Locals de Barcelona. Especialistes en innovació i economia han exposat fórmules per fer més eficients els serveis que ofereix l'administració i reflotar l'economia a través de l'aplicació de les noves tecnologies.

Una taula rodona sobre la innovació i la col·laboració entre els sectors públics i el privats ha obert la jornada. La sessió ha girat al voltant de 'ciutat intel·ligent', és a dir, l'ús de les noves tecnologies de comunicació per millorar la relació entre administracions, ciutadans i empreses. Segons els experts, la innovació tecnològica permetrà ampliar el ventall i la qualitat dels serveis, així com l'eficiència dels processos administratius i la creació de xarxa entre ciutadania, administració i empresa.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha estat l'encarregat d'inaugurar la jornada. Recoder ha subratllat la necessitat d'aprofundir en les sinergies que impliquin l'administració i el sector privat per consolidar l'oferta de serveis en un moment en què el finançament local va a la baixa.

Lluís Recoder

Per innovar a la ciutat i el país és imprescindible la col·laboració del sector privat. És un sector que aporta idees.



Al seu torn, el regidor de Comunicació i Innovació, Jordi Puigneró, ha destacat la innovació i l'educació com els camins a seguir per crear riquesa i assolir els reptes de la 'ciutat verda i digital' que vol ser Sant Cugat.

Jordi Puigneró

Tenim molts reptes per ser una ciutat sostenible i una societat ben connectada. Així generarem més valor.


El director general de Living Labs Global, Sasha Hasselmayer, ha centrat el seu discurs en el valor econòmic de l'aplicació de noves tecnologies i la creació de xarxes locals per construir 'ciutats intel·ligents'.

Sasha Hasselmayer

Una ciutat intel·ligent crea valor i serveis a través de les tecnologies avançades. Així es milloren diversos aspectes de la ciutat.



El catedràtic d'economia de la Universitat de Barcelona (UB), Germà Bel, ha assenyalat quin criteri ha de seguir l'administració si vol la col·laboració amb el sector privat.

Germà Bel

El sector privat és millor innovant, però és car. En canvi, el sector públic la innovació la fa malament.



La primera sessió l'ha tancat el vicepresident d'Esade, Francesc Santacana, que ha situat les olimpíades de Barcelona com l'inici de la col·laboració entre el sector públic i privat a Catalunya. Segons Santacana, però, el model dels anys 90 és diferent a l'actual, que ha descrit així.

Francesc Santacana

La col·laboració implica: coplanificació, cogestió i coavaluació. El sector públic ha d'estar disposat a compartir la direcció.




La segona sessió de la jornada ha tractat l'economia basada en el coneixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.