Acord entre els treballadors i la direcció de Sharp per aplicar un ERO d'un any a 408 empleats


Temes relacionats

L'alcalde confia que la planta de Sharp serà competitiva assumint nous productes (27/feb/10)

El comitè d'empresa de Sharp encara les negociacions de l'ERO amb l'objectiu de rebaixar l'afectació ( 1/mar/10)

Sharp ampliarà l'ERO un any i proposa reduir costos per assumir productes nous (19/feb/10)

Els treballadors de Sharp, preocupats pel futur de la planta santcugatenca (15/feb/10)

Sharp adverteix que la viabilitat de la planta santcugatenca està 'amenaçada' (16/feb/10)

Incertesa a SHARP un cop finalitzi l'actual ERO (20/des/09)

Aprovat l'ERO de Sharp, que afectarà 433 treballadors, 60 menys del previst inicialment (16/oct/09)


  • Comparteix:

Mobilitzacions anteriors dels treballadors de Sharp

Mobilitzacions anteriors dels treballadors de Sharp

Els treballadors de la planta santcugatenca de Sharp han ratificat en assemblea un preacord aconseguit entre la direcció de la companyia i la majoria dels sindicats per aplicar el nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). La proposta d'expedient és similar a la presentada per la direcció i tindrà un any de durada i afectarà 408 treballadors en un període màxim de 240 dies. L'acord preveu que la multinacional japonesa complementi el salari brut dels treballadors afectats per l'ERO fins el 80%, però amb un topall de 50 euros diaris.

Els sindicats CCOO, UGT, la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC) i el Grup Independent de Treballadors (GIT) han votat a favor de la proposta, mentre que USOC ha votat en contra. Dels 408 treballadors afectats per l'ERO, tots a excepció de l'àrea comercial, és a dir, 279 empleats han exercit el seu dret a vot a l'assemblea. D'aquests, 207 han donat suport al preacord, 68 l'han rebutjat i 4 més han votat en blanc.

El president del comitè d'empresa i representant del sindicat FTC, Josep Milà, ha explicat a Cugat.cat que han donat suport al preacord per responsabilitat.

Josep Milà

Hem fet tot el possible per arribar a un acord, és la nostra responsabilitat. Dir no a l'acord és di sí al pla de l'empresa, no hi havia alternativa.



Els sindicats accepten que durant l'expedient desapareixi el torn de tarda i els treballadors adcrits al document desenvolupin les seves funcions en horari de matí. L'empresa, d'altra banda, garanteix 15 dies de vacances pagades entre juliol i agost, cinc dies per Nadal, i es compromet a elaborar un pla industrial quan es firmi definitivament l'acord.

El pacte contempla també la creació d'una comissió de seguiment, integrada per representants de l'empresa i dels sindicats firmants de l'acord, que s'encarregarà de vetllar pel compliment de tots els punts recollits en el text.

El sindicat USOC, l'únic que ha votat en contra de la proposta, creu que amb aquest acord es vol 'ofegar econòmicament i psicològicament' la plantilla perquè se'n vagi de l'empresa a través de baixes incentivades, com han fet l'últim any un centenar de treballadors, que han abandonat la plantilla a través d'un pla d'incentius. Els responsables del sindicat veuen excessiva l'afectació del nombre de treballadors i el seu període d'aplicació. A més, USOC critica que la direcció encara no hagi elaborat un pla industrial que garantitzi l'activitat de la planta a mig i llarg termini.

La direcció central de la companyia al Japó ha aprovat recentment la producció de 90.000 unitats de dos productes nous a la seu local que es començarien a fabricar a partir de l'abril i que garantirien la producció fins el maig. Tot i això, l'empresa condiciona la viabilitat de més productes a la reducció de costos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.