Una empresa santcugatenca desenvolupa un motor 'immune' a la cendra volcànica


  • Comparteix:

L'empresa Aero Engineering ha dissenyat un motor immune a la cendra volcànica / Foto: http://tecnologyc.com/

L'empresa Aero Engineering ha dissenyat un motor immune a la cendra volcànica / Foto: http://tecnologyc.com/

L'empresa Aero Engineering, amb seu a Sant Cugat, ha desenvolupat un motor d'aviació que és, segons la companyia, completament immune a qualsevol element extern que pugui afectar el sistema de propulsió, com pot ser la cendra volcànica, la sorra i, fins i tot, aus de gran tamany. El responsable d'enginyeria del projecte, Christian Hertzer, ha explicat a l'agència Efe que el nou motor té un mecanisme secundari que evita que l'aire que es necessita per a la propulsió de l'avió passi pels compressors, la cambra de combustible i les turbines. Així s'evita que qualsevol element volàtil faci malbé els motors fins el punt de provocar que s'aturin.

El núvol de cendra provocat per l'erupció d'un volcà islandès, que ha obligat a tancar part de l'espai aeri europeu en les últimes setmanes, ha portat a l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) a interessar-se pel motor dissenyat per l'empresa Aero Engineering, anomenat Freenox, segons ha publicat l'agència EFE.

Després de cinc anys de desenvolupament, la companyia ubicada a Sant Cugat està preparant la construcció d'un nou prototip d'aquest nou motor amb la participació d'empreses aeronàutiques del País Basc i del sector de l'automoció de Catalunya.

Aero Engineering preveu que al 2013 es puguin realitzar els primers assaigs en vol del propulsor i que, a més, es pugui començar a comercialitzar el motor a partir del 2016. Aquesta tecnologia ja ha centrat l'atenció de països com Rússia i la Xina i la Generalitat està molt interessada que el motor es fabriqui a Catalunya, segons responsables de l'empresa.

La companyia amb seu a la nostra ciutat afirma que el nou motor és menys sorollós i contaminant, i més eficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.