Jordi Joly: 'L'Estat espanyol reacciona de forma mecànica i poc operativa a la crisi'


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, titlla de 'mecàniques i poc operatives' les reaccions de l'Estat espanyol per fer front a la crisi econòmica. Joly creu que l'actual situació del dèficit públic és conseqüència de 'l'endeutament desenfrenat' que ha marcat les polítiques econòmiques estatals dels darrers anys. El titular d'Economia aposta per un 'canvi en la cultura política que implanti nous models de gestió pública' i per deixar l'economia en mans de 'bons directius públics' que recondueixin la situació amb 'estratègies competitives'.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui al Congrés les mesures de l'executiu espanyol per retallar el dèficit públic, que es resumeixen en congelar les pensions, rebaixar el sou dels funcionaris i eliminar el 'xec nadó', entre d'altres mesures. Madrid ha anunciat que les propostes permetran dur a terme una retallada addicional del 0,5% per aquest any, que equivaldrà a 5.000 milions d'euros, i de l'1% pel 2011, que són 10.000 milions d'euros més.

Jordi Joly no ha volgut entrar a valorar les mesures concretes, però s'ha mostrat molt crític amb les conseqüències econòmiques que està patint l'Estat espanyol a causa de la gran despesa pública impulsada en els últims anys. Aquest sistema de gestió ha comportat que l'Estat espanyol estigui immers en un important dèficit que està afrontant amb 'retallades de pressupost públic molt mecàniques', segons el titular d'Economia. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Joly

Estem vivint unes reaccions molt mecàniques amb la crisi. Fa quatre dies l'Estat espanyol estava invertint i fent despesa pública a tort i a dret, i això era endeutament.




Joly, que ha qualificat aquesta solució de 'recurs fàcil', ha aportat altres vies que incentivarien l'economia.

Jordi Joly

Una política que es preocupi més per la gestió, tenint en compte els recursos econòmics, i calen bons directius públics que ens treguin d'aquesta situació.





El titular d'Economia ha destacat l'estratègia de 'no retallar els recursos destinats als directius públics'. Aquesta mesura suposaria, segons Joly, una inversió per crear cúpules 'potents' que potenciarien una economia solvent i gestionarien l'Estat com si fossin 'directius d'una empresa'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Evidentment la gestió publica és millorable (inclús a Sant Cugat) però també ho és la privada, especialment al nostre pais. El fet que l'Administració pública es gestioni com si fos una empresa no es garantia de res. Moltes empreses han hagut de tancar per prendre decisions equivocades. Els grans directius amb grans sous també s'equivoquen i com a mostra tenim la crisi financera o la bombolla immobiliària que ha beneficiat a uns pocs i ens està perjudicant a tots. Crec que declaracions d'aquest tipus contribueixen al descrèdit de la classe política de la que el Sr. Jolly en forma part. Entenc que en aquests moments cal un altre mena de discurs.

Miquel Caceres Tingley. Enviat el 12/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.