La Federació de Municipis proposa que els ajuntaments que no fan dèficit quedin al marge de les retallades


  • Comparteix:

Lluís Miquel Pérez, vicepresident de la FMC, entrevistat per l'ACN

Lluís Miquel Pérez, vicepresident de la FMC, entrevistat per l'ACN

El vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Lluís Miquel Pérez, veu 'injust' que els ajuntaments que no generen dèficit hagin d'assumir la mateixa retallada de la despesa que els consistoris que no equilibren els seus comptes. Tot i assumir que la tisorada és inevitable, Pérez demana flexibilitat en l'aplicació de les retallades i proposa que no es facin de forma generalitzada.

Els ajuntaments que fan esforços per tancar els comptes amb superàvit no han de ser tractats de la mateixa manera que els que contribueixen al dèficit públic general. Aquest és l'argument del vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Pérez ha dit que seria 'injust' aplicar retallades als municipis que fan els deures i que, a més, ja suporten un finançament local deficient.

Lluís Miquel Pérez

És estructuralment injust, perquè el finançament ja és poc adequat. Demano flexibilitat en l'aplicació.


Pérez creu que protegir els ajuntaments que fan superàvit de les retallades tindria un sentit 'exemplificant' i enviaria un missatge positiu als mercats, enfortint la voluntat de les administracions de reduir el desajust de les finances públiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.