Els sindicats de l'Ajuntament, tranquils davant les possibles mesures anticrisi


  • Comparteix:

Edifici de l'Ajuntament situat a la plaça de la Vila

Edifici de l'Ajuntament situat a la plaça de la Vila

Els principals sindicats de treballadors de l'Ajuntament, CGT i CCOO, creuen que el consistori 'no aplicarà mesures dràstiques' per fer front a la crisi. Els secretaris de tots dos sindicats han explicat en una entrevista a Cugat.cat que la transparència i la 'bona salut dels comptes' del consistori els permeten estar tranquils. A més, han afegit que enguany als sous dels treballadors del consistori no se'ls ha aplicat la pujada anual de l'IPC perquè també 'volen ajudar'.

La secretària general del sindicat majoritari al comitè d'empresa de l'Ajuntament, la CGT, Anna Laguna, ha explicat que creu que les mesures presentades pels presidents de la Generalitat i de l'Estat espanyol, José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero, respectivament, no afectaran l'administració local.

En una entrevista a Cugat.cat, Laguna ha titllat d''intolerables' les propostes de l'executiu de Zapatero, ja que considera que són mesures 'antisocials'. La secretària general de la CGT ha remarcat la tranquil·litat dels treballadors de l'Ajuntament, entre d'altres motius, ha dit, perquè enguany s'ha creat un lloc de treball al consistori, un fet que mostra la bona situació de la ciutat.

Anna Laguna

Com que l'equip de govern no ens ha dit res i no ha reunit un gabinet de crisi amb els sindicats, no estem preocupats. A més, els comptes estan sanejats.




Tot i la tranquil·litat, Laguna ha explicat que en cas que l'Ajuntament apliqués mesures, no descarten mobilitzacions si la via del diàleg no funciona.

D'altra banda, el secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha dit que els treballadors de l'administració local 'volen contribuir en la millora econòmica'.

pepe García

Aquest any no s'ha fet cap pujada salarial, la que està obligada per llei, l'IPC estatal, perquè també volem ajudar a l'Ajuntament.




Els sindicats estatals d'UGT i CCOO, després d'una reunió amb José Luis Rodríguez Zapatero, han anunciat que convocaran una vaga general a la funció pública pel 2 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.