Sant Cugat haurà d'aplicar la retallada de sous públics decretada pel govern espanyol


  • Comparteix:

L'Ajuntament està obligat a aplicar la retallada dels sous dels funcionaris prevista al decret del govern espanyol. Així ho ha dit a Cugat.cat el regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, que ha lamentat que el consistori hagi d'adoptar aquesta mesura tot i que ja porta tres anys fent un esforç de contenció de la despesa. Els sindicats CGT i CCOO han reclamat que la tisorada salarial s'acompanyi d'una reducció de despeses en publicitat i càrrecs de confiança. Els empresaris, de la seva banda, adverteixen que qui produeix riquesa són les empreses i reivindiquen la importància de les polítiques de promoció econòmica.

Cugat ràdio (91.5 FM) ha organitzat aquest divendres una tertúlia amb representants de l'equip de govern, dels sindicats i dels empresaris per abordar la repercussió sobre Sant Cugat de les retallades decretades pel govern espanyol per reduir el dèficit públic.

El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha afirmat que la reducció del sou dels funcionaris s'haurà d'aplicar també a Sant Cugat, tot i que a la nostra ciutat la mesura és innecessària perquè el consistori ja fa tres anys que fa un esforç de contenció de la despesa.

Jordi Puigneró

Nosaltres no proposaríem una retallada dels sous dels funcionaris. Això ens ve d'un decret de Zapatero, però nosaltres no ho hauríem fet.



Puigneró ha recordat que fa dos anys que els càrrecs electes de l'Ajuntament tenen els sous congelats i que aquest any també s'han congelat els salaris dels funcionaris. El regidor ha alertat també de l'afectació que tindrà sobre les finances municipals la retallada de la transferència de l'Estat i la paralització de les obres públiques, així com la tisorada social.

Els sindicats es fan corresponsables de la necessitat d'aplicar retallades, però reclamen que reduir la despesa pública ha de ser 'cosa de tots', i no només dels empleats públics. La secretària general de la CGT a l'Ajuntament, Anna Laguna, ha reclamat que es retallin també les despeses publicitàries i les dietes, entre d'altres.

Anna Laguna

Vull veure que a part de les mesures que s'estan prenent se'n prenguin d'altres. Veurem retallades de càrrecs de confiança?




En el mateix sentit s'ha expressat el secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García.

Pepe García

Nosaltres ja portem anys ajudant l'estructura administrativa. Volem que els polítics també col·laborin.






De la seva banda, el president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, aposta per fer més polítiques de promoció econòmica i anima a aprofitar la situació geogràfica i l'entorn empresarial de la nostra ciutat.

Frederic Boix

El territori del CIT és un territori de futur. Té coneixement, grans empreses i indústria. Tenim talent i això és important i hem d'explotar-ho.


Recordem que el govern espanyol ha aprovat aquest dijous un decret llei amb les mesures urgents per reduir el dèficit públic. Entre aquestes mesures s'hi inclou una reducció del sou dels funcionaris i el personal laboral que anirà entre el 0,56% i el 7%, amb una mitjana del 5%. El decret espanyol també afectarà el personal dels governs autonòmics i locals, tot i que l'executiu ha remarcat que hauran de ser aquestes administracions les que fixin els diferents llindars. El govern espanyol ha exclòs del decret les empreses públiques.



  • Comparteix:

COMENTARIS

D'acord amb els sindicats. Deixeu en pau als treballados i que tornin els 20.000 euros que ha costat l'amunci al Financial Times, per exemple. Menys viatges i menys publicitat per promocionar-se,

Joan Serrallonga. Enviat el 21/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.