Grifols compra Talecris i potencia la seva presència al mercat nord-americà


Temes relacionats

Grifols col·loca 410 milions d'euros en bons corporatius als EUA (13/oct/09)

Les inversions de Grifols creixen un 14% fins als 457 milions (15/mai/09)

Grifols compra part de Cardio 3 BioScience (21/gen/09)

Grifols augmenta un 14% els beneficis en els primers nou mesos de l'any ( 1/nov/08)

La companyia Grifols rep el premi de prevenció de riscos laborals que atorga Egarsat (21/oct/08)

Grifols traslladarà la seva seu corporativa a unes oficines fins ara propietat de Caixa Sabadell ( 7/oct/08)


  • Comparteix:

Edifici de Grifols

Edifici de Grifols

La companyia Grifols, dedicada al sector sanitari, amb seu a Sant Cugat, ha comprat Talecris Biotherapeutics, una productora nord-americana de fàrmacs biològics derivats del plasma, per un import de 2.800 milions d'euros. L'operació s'efectuarà mitjançant una oferta mixta d'efectiu i accions de Grifols que, segons ha destacat l'empresa farmacèutica, permetrà crear un grup líder mundial en el sector dels hemoderivats.

El valor total de la transacció, incloent-hi el deute net de Talecris, puja a uns 3.300 milions d'euros, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El president i conseller delegat de Grifols, Victor Grifols, ha explicat que la integració del grup no suposarà 'pràcticament cap acomiadament' ni de l'actual plantilla de 6.000 persones que té Grifols, ni dels 5.000 que té Talecris.

El finançament d'aquesta operació està assegurat per un sindicat de bancs liderat per BBVA, Nomura, Deutsche Bank, BNP Paribas, HSBC i Morgan Stanley. Un cop feta la integració, el nou grup Grifols facturarà el 50% en el mercat dels Estats Units, el 8% a Canadà, el 28% a la Unió Europea i la resta, el 14%, a la resta de països del món.

Grifols va comprar el complex Trioparc, ubicat al polígon de Can Sant Joan, per traslladar-hi la seva seu corporativa. Aquestes oficines eren propietat de Caixa Sabadell. El complex té 17.500 metres quadrats d'oficina, 8.000 de zones enjardinades i 400 places d'aparcament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.